22/01/2018

KRC verslaat OHL met 3-1 (video, interviews, foto's). Beloften winnen topper van KV Mechelen (verslag en foto's). Knappe prestaties van C-ploeg en jeugdploegen.

KRC Genk Ladies haalde vrijdagavond een belangrijke overwinning tegen OHL. Nochtans kregen we in het begin erg moeilijk en ontsnapten we een drietal keren aan een achterstand, maar konden we nog net de meubelen redden. Tussendoor strandde ook een poging van Silke Leynen op keepster Louise Van den Bergh. Vanaf het kwartier namen wij echter de wedstrijd in handen. Op het halfuur vond Gwen Duijsters vanop rechts Sylke Calleeuw die simpel de openingstreffer binnenschoof.Gwen Duijsters kon twee keer niet binnen het kader afwerken na assists van Davinia Vanmechelen. Even voor de rust was het toch raak toen Nadine Hanssen een voorzet van Davinia Vanmechelen aan de tweede paal binnenkopte.

Na de rust toonde de Leuvense keepster zich weer op een gestrekt schot van Davinia Vanmechelen richting winkelhaak. Het was dan toch even schrikken toen Celien Guns kon ontsnappen, keepster Dianne Reemers omspeelde en de aansluitingstreffer aantekende.Gelukkig konden we een tiental minuten later de marge weer op twee goals brengen na een hoekschop van Davinia Vanmechelen, doorgekopt door Sylke Calleeuw en in doel geknikt door Lore Vanschoenwinkel. OHL moest buigen en keepster Louise Van den Bergh beperkte de schade nog op een schot van Davinia Vanmechelen en pogingen van Henriëtte Awete en Nadine Hanssen.

Door de 3-1-winst komt KRC enerzijds tot op 3 punten van het tweede geklasseerde AA Gent en anderzijds bouwt het zijn voorsprong op OHL uit tot 12 punten, waardoor Playoff 1 op 8 wedstrijden van het einde binnen handbereik ligt.

Wedstrijdverslag (Sportbeat)

Interviews  (Sportbeat)

Foto's (Davy Rietbergen)

Wedstrijdverslag (Luc Calleeuw)

Reportage TVL

Interviews (Luc Calleeuw):
Celien Guns (OHL)
Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies)


De Beloften wonnen overtuigen bij het derde geklasseerde KV Mechelen met 0-3. Goals van Janne Geers en Hanne Merkelbach (2). Omdat OHL niet verder geraakte dan 1-1 tegen Sibret breiden onze Beloften hun voorsprong uit tot 6 punten met bovendien 1 wedstrijd minder gespeeld.

Wedstrijdverslag (Emiel Janssens)
Onze beloften speelden een mooie en snelle partij voetbal op het Mechelse kunstgras met een logische 0–3 eindstand.
In minuut 42 scoorde Janne met een kopbal op hoekschop van Yenthe.
In minuut 70 klopte Hanne de doelvrouw met een hard schot.
In minuut 85 liep Hanne goed in op een vrijschop van Kimberly en werkte van dichtbij af.
Pech en een goede Mechelse doelvrouw  verhinderden een hogere score. Zo knalde Aster in minuut 80 van buiten de zestien tegen de dwarsligger.
Mechelen kwam gedurende de hele wedstrijd slechts sporadisch onder de druk uit. Bij de enkele tegenaanvallen was onze doelvrouw attent.
KRC Genk Ladies 2: Rani, Fien, Floor, Kimberly, Esther Knevels, Aster, Yenthe, Amber, Janne, Esther Oversteyns, Hanne. In de loop van de tweede helft kwamen Febe (Esther O.), Lore (Yenthe) en Hannelore (Esther K.) in de ploeg.

Foto's (Davy Rietbergen)

Het derde team won de voorlaatste wedstrijd in de reguliere competitie op het veld van de puntenloze rode lantaarn Lommel United WS met 0-11 (rust 0-5). Femke Jacobs (2), Bo Paulussen (4), Loriana (2), Chiara Laurenzano (2) en Rimke Eurlings zorgden voor de goals.
Volgende week sluit de reguliere competitie met een verplaatsing naar Kortessem.

De U15 Blue speelden tegen Park Houthalen een erg volwassen partij in moeilijke omstandigheden. Een spijtig vroeg doelpunt besliste de fel bevochten wedstrijd. Alleszins een knappe prestatie van onze meisjes.
De U15 White haalden een gelijkspel tegen Eendracht Termijn. Een 0-1-achterstand kon nog worden weggewerkt.
Onze U12 haalden het in een mooie wedstrijd van Schoonbeek Beverst met 2-1.

De U13 spelen zowel donderdagavond, om 19 uur thuis tegen As Niel United, als zaterdag, om 14.30 uur in Bilzen Waltwilder.