14/01/2018

KRC geeft late kerstcadeaus aan Excelsior Rotterdam. Beloften lopen uit na vlotte winst tegen Tongeren (met verslag en foto's). U15 debuteert in Provinciale reeks.

KRC Genk Ladies oefende zaterdagnamiddag voor het eerst onder leiding van trainer Patrick Slegers en hulptrainer Raymond Loose bij eredivisieclub Excelsior Rotterdam. We hielden een erg zwakke repetitie in het vooruitzicht van de competitieherneming volgende vrijdag tegen OHL.
KRC veroverde wel het veldoverwicht, maar acteerde te weinig doelgericht. Bovendien verkeerde doelvrouw Dianne Reemers in een offday.  Haar onoordeelkundig uitkomen liet de thuisploeg toe om erg gemakkelijk te scoren. Aan de overzijde profiteerde Henriete Awete van een te korte terugspeelbal om gelijk te stellen. Reemers moest zich echter voor de pauze nog twee keer omdraaien, eerst op een schot onder de deklat en nadien bleef zij roerloos op een vrije trap.
KRC veroverde ook na de pauze het veldoverwicht maar verder dan doelkansen voor Gwen Duijsters (op de keepster) en Hanne Merkelbach (naast) geraakten de blauw-witten niet meer. Integendeel na een hoog schot kregen wij nog een vierde goal te slikken.
Een wedstrijd om snel te vergeten.

Foto's (Davy Rietbergen)

De Beloften behielden het maximum van de punten na een logische 7-0-overwinning tegen hekkesluiter Tongeren. Door het gelijkspel van achtervolger OHL bij Moldavo breiden wij onze voorsprong uit tot 4 punten met bovendien nog een inhaalwedstrijd in Sibret tegoed. Volgende week volgt de topper bij het derde gerangschikte KV Mechelen.

13.01.2018 - Verslag KRC Genk Ladies 2 – DV Tongeren 2   7-0   (Emiel Janssens)
Genk zet direct veel druk op de Tongerse defensie met enkele mooie doelkansen in het eerste kwartier. In minuut 16 opent Esther O. de score met een kopbal op voorzet van Yenthe (1-0).
In het tweede kwartier komt Tongeren wat meer in de wedstrijd en Genk moet 2 hoekschoppen en een vrijschop toestaan. In minuut 24 scoort Janne met een schot van dichtbij op een voorzet van Esther K. (2-0).
Op het halfuur strandt een Tongers schot op de paal. Het enige echt aanvallende gevaar van Tongeren tijdens de hele wedstrijd!
De Genkse defensie speelde heel geconcentreerd en zette vaak mooie aanvallen op.
In het derde kwartier speelt zich veel strijd af op het middenveld. In de laatste minuut van de eerste helft zet Yenthe zich goed door en Esther O. scoort met een mooi schot in de linker benedenhoek (3-0).

Er gebeurt weinig in de eerste 10 minuten van de tweede helft tot Aster zich met een dribbel doorzet en Lore 2 maal op doel schiet maar de Tongerse doelvrouw redt mooi.
Van minuut 75 tot 80 slaat het duo Bo - Esther O. toe. In minuut 75 zet Esther O. zich goed door en werkt beheerst af (4-0). In minuut 77 scoort Bo op pass van Esther O. (5-0). In minuut 80 geeft Bo de assist en Esther O. scoort (6-0).
Sigrid scoort nog de 7-0 na een mooie opwipper van Lore over de Tongerse defensie.
Slotsom : een oververdiende ruime zege tegen een Tongerse ploeg die zich verdienstelijk weerde.

Ladies Genk 2: Anneleen, Yenthe, Kimberly, Floor, Esther Knevels, Sigrid, Lien (30’ Hannelore), Aster (65’ Bo), Janne, Esther Oversteyns (80’ Loriana), Lore

Foto's: zie onderaan deze pagina.

De C-ploeg won ook haar laatste groepsduel met 11-2 tegen Eendracht Mechelen aan de Maas. In de kwartfinales (zaterdag 24 maart uit en zaterdag 21 april thuis) nemen wij het op tegen Fufo Beringen, de tweede van groep D.

De U15 Blue debuteerde in de Provinciale reeks. Zij trokken hiervoor zondag naar Lutlommel VV waar de thuisploeg met 11-2 toch een stuk efficiënter was.

Zowel voor de U15 White en de U12 was winst weggelegd op verplaatsing. De U15 won met 0-3 bij KSK Meeuwen en de U12 staken de straat over naar Calcio Genk.

De thuiswedstrijd van de U13 tegen fusieclub As Niel United werd verplaatst naar donderdag om 19 uur omdat onze meisjes nu vrijdagavond, ook om 19 uur, voor de Beker van Limburg spelen op het veld van RC Peer. Daar won onze U13 knap de heenwedstrijd met 2-3. De terugwedstrijd is op donderdag 25 januari in Genk geprogrammeerd.

Foto's: Beloften-DV Tongeren (Emiel Janssens)

Laatste nieuws

22/02/2020

DETECTIEDAG 22-02

21/02/2020

INFO

13/02/2020

TRAININGEN 13-02