30/12/2017

Eindhoven laureaat Indoor 2017. KRC Genk Ladies en Westerlo winnen in andere reeksen. (met foto's!)

foto: Davy Rietbergen

Foto's dag 1 (Davy Rietbergen)

Foto's dag 1 (Leon Stolck)

Op de eerste dag van het Indoortornooi in Genk kwamen de senioresploegen in actie: de provinciale reeks gevolgd door de provinciale-nationale en ten slotte de nationale-super league.

In de spannende finale van de hoogste reeks haalde FC Eindhoven VV het van KSK Heist met 3-2. De Nederlanders hadden in de halve finale KRC Genk Ladies opzij gezet door een doelpunt in de slotseconden (2-1).  Genk won de troosting van Wuustwezel met 6-2, hoewel het in de reekwedstrijden tegen dezelfde ploeg met 1-4 het onderspit moest delven.

Tine Van Roie (Wuustwezel) kreeg de trofee van speelster van het tornooi. Voor Fien Steyvers (Genk) en Shana Plompen (Wuustwezel) waren de ereplaatsen weggelegd.
Als keepster van het tornooi werd Melissa Winthaegen (Eindhoven) uitgeroepen. Rani Coenen (Genk) en Nathasha Ribbens (Wuustwezel) werden tweede en derde.

De laatste uitslagen:
5de plaats: Massenhoven - Eindhoven B 4-2
3de plaats: KRC Genk Ladies - Wuustwezel 6-2
finale: Eindhoven VV - KSK Heist 3-2

In de reeks nationale-provinciale kregen de toeschouwers een denderende finale tussen KRC Genk Ladies en AA Gent voorgeschoteld. KRC leek bij een 5-2 de overwinning beet te hebben, maar Gent kwam terug tot 5-4. In de slotseconde kregen zij echter een vrije trap niet verzilverd zodat KRC de zege binnenrijfde. Halveweg haalde het in de Limburgse troostingsfinale van FC Alken met 4-1.

De eer van speelster van het tornooi was weggelegd voor Shari Van Belle (AA Gent) voor ploeggenote Imani Prez en Sylvana Tieleman (Young Stars).
Larissa Rego (KWS Alken) was keepster van het tornooi. Gizem Ünver (Genk) en Ellen Venken (Bokrijk) werden tweede en derde.

De laatste uitslagen:
7de plaats: Wuustwezel - Bokrijk 2-1
5de plaats: Young Stars - KV Mechelen 7-0
3de plaats: FC Halveweg - FC Alken 4-1
finale: KRC Genk Ladies - AA Gent 5-4

foto: Davy Rietbergen

Bij de provincialen was niemand opgewassen tegen VC Westerlo. Ook in de finale moest Veltem de duimen leggen. Het Nederlandse Bergeijk won de troosting met strafschoppen tegen Wuustwezel.

Elisabeth Snoeys (Westerlo) werd speelster van het tornooi voor Iris Desamory (Veltem), Marie Hendrickx (Westerlo) en Eline Coeckelberghs (Vissenaken).
Laureaat als keepster was Myrthe Rombouts (Herent), die de trofee in de wacht sleepte voor Lara Wittockx (Westerlo) en Nina Brugmans (Bergeijk).

De laatste uitslagen:
7de plaats: Crossing Vissenaken - Miecroob Veltem B  2-0
5de plaats: Tervuren Duisburg - FC Herent 2-0
3de plaats: RKVV Bergeijk - Wuustwezel  2-2  (pen. 2-1)
1ste plaats: VC Westerlo - Miecroob Veltem A  5-0

foto: Leon Stolck