23/12/2017

KRC wint 1/8ste finale tegen Aalst met 5-0

Zaterdag vond de laatste 1/8ste finale van de Beker van België plaats op onze accommodatie aan de Galopinlaan in Zwartberg. KRC Genk Ladies nam het op tegen eerste klasser Eendracht Aalst. De wedstrijd was oorspronkelijk voorzien op dinsdag 1 november, maar werd toen uitgesteld omwille van de selectie van de bezoekende doelvrouw Riet Maes voor de nationale jeugdploegen.

Nadat de eerste helft met 4-0 werd afgesloten, eindigde het duel uiteindelijk op 5-0.

Al in de eerste minuut ontglipte Nadine Hanssen de buitenspelval. Zij bediende Sylke Calleeuw en de bal verdween in doel. Even later was het pleit al definitief beslecht. Sylke Calleeuw profiteerde van een te korte terugspeelbal en nu kon Silke Leynen van erg schuin verdubbelen. Op het half uur wees scheidsrechter Stijn Lehembre naar de strafschopstip toen Silke Leynen gehaakt werd. Sylke Calleeuw trapte zuiver de 3-0 binnen. Wanneer vijf minuten voor de rust keepster Fanny Willems zich verslikte bij het controleren van de bal, lobde Nadine Hanssen prachtig de 4-0-ruststand via de paal in het doel.
Na de rust was het heel wat minder. Aalst stak geregeld de neus aan het venster maar een goal van Morgane Depature werd wegens buitenspel afgekeurd. Sylke Calleeuw trof nog de paal vooraleer 10 minuten voor tijd Marijke Philips Henriette Awete haakte en Sylke Calleeuw haar tweede strafschop verzilverde. 5-0 en KRC naar de kwartfinale. Daarin wacht op zaterdag 27 januari een thuiswedstrijd tegen KSK Heist

Foto's (Dave Rietbergen)
Foto's (Paul Dijkmans, nieuws.vrouwenvoetbal.be)

Videoverslag (Maryan Mahieu, nieuws.vrouwenvoetbal.be)
Doelpunten (Sportbeat)

Reportage (Sportbeat)

Interviews (Vrouwenteam, Maryan Mahieu):
Marijke Philips (Eendracht Aalst)
Isabel Scevenels (Eendracht Aalst)
Sharon Zagar (KRC Genk Ladies)
Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies)
Thomas Jansen (KRC Genk Ladies)