16/12/2017

Beloften halen zwaar uit tegen OHL (met video's en interviews)

Heel wat belangstelling zaterdagmiddag aan de Galopinlaan voor de topper in Tweede nationale tussen KRC Genk en OHL B. OHL leidde met één punt voorsprong maar had één wedstrijd meer gespeeld dan KRC, dat nog het maximum van de punten telde. Omdat beide talentvolle ploegen garant staan voor technisch verzorgd voetbal waren de toeschouwers alleszins de winnaar.

Trainer Thomas Jansen zorgde voor de wedstrijd met een knap geconstrueerde video voor extra motivatie bij de speelsters. En dat loonde. Al na 3 minuten leidde KRC. Fien Steyvers zette vanop rechts scherp voor en Marith De Bondt kon de bal enkel in eigen doel doen verdwijnen. KRC bleef domineren maar vrij onverwacht stelde OHL rond de 20ste minuut gelijk toen Jarne Teulings met een knappe trap Genks balverlies afstrafte. Nu nam OHL het heft in handen en moest KRC even achteruit. Tot even voorbij het halfuur Janne Geers met een gemeten assist een goed inlopende Esther Oversteyns bediende en Genk weer op voorsprong klom. 2-1 en nu was het de thuisploeg die opnieuw de lakens uitdeelde.

In de 52ste minuut onderschepte Janne Geers een te korte terugspeelbal en omspeelde keepster Hazel Engelen voor de 3-1. De enthousiaste supporters zagen KRC nu verder domineren. Een kwartier voor tijd rondde Lore Op de Beeck aan de tweede paal een voorzet van de door Hanne Merkelbach op links weggestuurde Janne Geers af. 4-1 en pleit definitief beslecht. Een aangeslagen OHL moest in de slotfase nog de 5-1 toestaan toen Aster Janssens op wandel ging en Hazel Engelen het nakijken gaf.

Een erg verdiende overwinning voor onze Beloften die in de tweede helft de puntjes op de i zetten en na twaalf wedstrijden nog steeds het maximum van de punten totaliseren.

Met nog een inhaalwedstrijd in Sibret (wellicht op 6 januari) voor de boeg leidt KRC met twee punten boni op OHL. Sterrebeek op 11 punten en KV Mechelen op 13 punten (ook nog een inhaalwedstrijd tegoed) volgen al op een respectabele afstand.
Het hoofd niet in de wolken, maar blijven verder werken is de boodschap!

Foto's (Davy Rietbergen)

Video eerste helft (Maryan Mahieu, Vrouwenteam)  

Video tweede helft (Maryan Mahieu, Vrouwenteam)

Interviews (Maryan Mahieu, Vrouwenteam):
Jacqueline Mahieux, voorzitter KRC Genk Ladies
Janne Geers, KRC Genk Ladies
Amber Tysiak, KRC Genk Ladies
Lore Op de Beeck, KRC Genk Ladies
Timea Haest, OHL