16/12/2017

KRC kan niets rapen in Anderlecht (foto's, video's en interviews)

Vrijdagavond ging KRC Genk Ladies in Tubize op bezoek bij competitieleider RSC Anderlecht. Het werd een moeilijke avond. Tijdens de eerste helft konden onze speelsters de bal moeilijk in eigen rangen houden. Dat de thuisploeg toch niet veel kansen bij elkaar kon voetballen lag aan de sterke prestatie van ons verdedigend compartiment. Pijnlijk was dat vlak voor de rust na een bal in de kluts Elke Van Gorp vrije ruimte kreeg en via de linkerpaal Anderlecht alsnog op voorsprong bracht.
Tien minuten na de pauze verdween een hoekschop van Laura De Neve via de handen van Dianne Reemers in doel. Met 2-0 in het krijt ging KRC toch nog moedig in het verweer, maar aanvallend bleven de goede acties te beperkt. Sylke Calleeuw kreeg een assist van Gwen Duijsters niet onder controle en even later zette Gwen iets te slordig voor doel. Intussen kreeg de thuisploeg ook nog kansen, maar nu stond keepster Dianne Reemers pal en wist ook Annelies Menten tijdig het gevaar te bezweren.
Een ontgoochelend KRC moest de drie punten verdiend bij de titelfavoriet laten.

In de andere partijen wonnen Gent bij OHL (1-2 in de slotminuut) en Standard bij Heist (1-3).
KRC speelt pas op vrijdag 19 januari haar volgende competitiewedstrijd, thuis tegen OHL.
Volgende week wacht aan de Galopinlaan eerste nationaler Eendracht Aalst in de 1/8ste finales van de Beker van België. Opgelet: aftrap om 13.30 uur!

Foto's (Dave Rietbergen)

Hoogtepunten Anderlecht-KRC Genk Ladies (Sportbeat)
Reacties (Sportbeat)

Interviews (Luc Calleeuw):
Silke Leynen (KRC Genk Ladies)
Heleen Jaques (Anderlecht)

 

Interviews (Sportbeat):
- Laura De Neve (Anderlecht)
- Elke Van Gorp (Anderlecht)
- Riete Loos (KRC Genk Ladies)