11/08/2016

Genk wint met 3-0 van Tongeren met video. Beloften doen het goed in Didam.Wedstrijdverslag Luc Calleeuw.

Wedstrijdverslag (Luc Calleeuw)

KRC Genk Ladies               -          DV Tongeren                                  3 – 0

53 min    1-0          Gwen Duijsters
62 min    2-0          Lien Mermans
85 min    3-0          Sylke Calleeuw

Na partijen tegen voetballende teams als Alemannia Aachen en PSV Eindhoven vandaag een wedstrijd tegen een meer gesloten elftal, DV Tongeren, vooral terend op een goede organisatie. Daar de dames uit de Ambiorix stad in het blauw spelen, treden de KRC Girls aan in het fluo geel. De wedstrijd wordt gespeeld op het fraaie complex van Koninklijke FC Zwartberg. DV Tongeren brengt de partij op gang.

De KRC Ladies nemen van meet af aan het initiatief en proberen de bal goed rond te laten gaan. DV plooit terug en organiseert zich achter de bal. Een eerste kans na vijf minuten een diepe bal van Jessica Pironet op Silke Leynen, prima aanname, schot uit de draai, de Tongerse doelvrouw voorkomt erger. Net voor het kwartier een vlotte aanval via Kelly Paulus en Lien Mermans die Silke op rechts afzondert, strakke voorzet, Lore Vanschoenwinkel die kopt, via een verdedigster in hoekschot. Even later speelt Jessica Sylke Calleeuw aan, kaats op Lien, haar schot gaat niet zo ver naast (17 min). Ook een poging van Kelly na voorbereiding van Silke is een zelfde lot beschoren. Tongeren probeert wel om een tegenaanval op te zetten, maar de meeste poging worden in de kiem gesmoord door een secuur acterende KRC verdediging.

Silke weet Sylke afzonderen voor de keepster, haar lob gaat over, we zijn 20 minuten ver. Draaischijf Kelly stuurt Fien Steyvers in het straatje, hoge voorzet, Sylke klimt net niet hoog genoeg en kopt naast (22 min). En het vizier blijft slecht gericht. Jessica op Fien, deze laatste draait zich mooi vrij, voorzet, kopbal van Sylke, rakelings over (26 min). KRC Genk dwingt diverse corners en spelhervattingen af, voorlopig zonder echt gevaar. Een sporadische tegenaanval van de bezoeksters wordt door Fien met een professionele fout afgestopt, ze wordt met geel bedacht (36 min). Met nog vijf minuten te gaan stuurt Kelly Silke op recht in het straatje, ook haar schot gaat naast. We gaan rusten met 0-0.

De tweede periode maken Gwen Duijsters, Riete Loos, Nathalie Wuytjens en Chloë Bellavia hun opwachting voor Sophie Vanhoutven, Jesscia, Kelly en Febe. We zien eenzelfde wedstrijdbeeld, al tracht KRC nu de flanken iets meer te benutten. Op hoekschot van Lien zoeft de kopbal van Lore naast (51 min). Minuten later is de ban toch gebroken. Fien stuurt Gwen Duijsters diep, door op snelheid, ze legt beheerst binnen, 1-0, 53 min. Tongeren even aangeslagen, de Racing Ladies gaan op het elan verder. Gwen door over rechts, legt perfect voor de voeten van Lien Mermans, die met een mooie stift de 2-0 op het bord brengt (62min).

En KRC Genk zet door. Een vlotte aanval langs rechts, bal uiteindelijk bij Lien, haar voorzet eindigt tegen de lat (65 min). Met nog twintig minuten te gaan Riete op Sylke, kaats naar Kelly die Gwen afzondert, dit keer de goalie goed in de baan. En ook bij de volgende Genkse aanval heeft de doelvrouw een prima parade in petto. Yenthe op Gwen, bal doorgespeeld naar Sylke, haar poging strand op de doelvrouw (75 min). Net zoveel later vindt Lore Sylke, ook dit keer gaat de lob over (78 min). Toch wil KRC de score opvoeren. Met nog tien minuten te gaat weet Lien op links Fien in stelling te brengen, het schot gaat naast. Fien krijgt wat later een tweede gelegenheid, dit keer pareert het Tongerse sluitstuk. Uiteindelijk komt de 3-0 toch op het bord. Gwen stuurt Fien nog eens door over links, dit keer de voorzet in de voeten van Sylke Calleeuw, die met rechts binnen tikt (85 min). Uiteindelijk ook de eindstand.

Een wedstrijd tegen een gesloten team wordt winnend afgesloten en positief is zeker dat er verdedigend helemaal niets wordt weg gegeven. Voor trainer Luk zeker een heel leerrijke partij. Er volgen nog voorbereidingswedstrijden tegen de U17 Red Flames en ADO Den Haag voor de kompetitie aan te vatten tegen RSC Anderlecht.

Statistieken:
Wedstrijd: KRC Genk Ladies – DV Tongeren 3 – 0 (0 – 0)
Datum: Zaterdag 13 Augustus 2016,  Aanvang: 17:00 uur
Locatie: Koninklijke Zwartberg FC
Betreft: Voorbereidingswedstrijd
Ruststand: 0-0
Eindstand: 3-0
Scheidsrechter:
Toeschouwers: 125
Reporter: Luc Calleeuw
Fotograaf: Jill Delsaux
Scoreverloop:
53 min 1-0   Gwen Duijsters
62 min 2-0   Lien Mermans
85 min 3-0   Sylke Calleeuw
Kaarten: 36 min Fien Steyvers
Wissels: Vliegende wissels
Opstelling KRC Genk Ladies:
24 Sofie Vanhoutven, 02 Fien Steyvers, 03 Lore Vanschoenwinkel, 05 Febe Nulens, 21 Annelies Menten, 44 Yenthe Kerckhofs, 14, Kelly Paulus, 07 Jessica Pironet, 10 Lien Mermans, 17 Silke Leynen, 11 Sylke Calleeuw.
Wisselspeelsters: 01 Chloë Bellavia, 06, Riete Loos, 22 Natalie Wuytjens, 13 Gwen Duijsters
Coaches:     Luk Verstraeten.


In de vooravond won KRC Genk Ladies het oefenduel tegen DV Tongeren met 3-0.
De stevig georganiseerde Tongerse verdediging hield in de eerste helft stand, maar moest na de rust toch drie doelpunten toestaan.
Riete Loos bracht Gwen Duijsters alleen voor doel voor de 1-0. Lien Mermans krulde de 2-0 op het bord en even voor affluiten rondde Sylke Calleeuw een assist van Fien Steyvers af voor de 3-0.

Foto's (Jill Delsaux)

Video wedstrijdverslag (Luc Calleeuw)

Interview met Lien Mermans (Luc Calleeuw)

KRC Genk Ladies opent de competitie op vrijdag 26 augustus om 20 uur in het SportInGenk Park.
Eerst wachten nog twee oefenwedstrijden:
woensdag 17 augustus om 19.30 uur op het SportInGenk Park tegen de Red Flames U17
zaterdag 20 augustus om 14.30 uur bij ADO Den Haag.

Onze beloften deden het erg goed in het hoogstaand internationaal beloften ING-tornooi in Didam. In de voorronde-wedstrijden van telkens 2 keer 18 minuten speelde KRC Genk Ladies 0-0 tegen Essen, maar verloor met de kleinste score van PEC Zwolle en ADO Den Haag. In de plaatsingswedstrijd voor de zevende plaats zetten onze meisjes Anderlecht opzij met 3-1.

De U13 moesten het in Zwartberg in een leerrijk duel afleggen tegen de goed spelende meisjes van Eindhoven VV.