03/12/2017

Beloften verslaan Moldavo met 8-1 (met foto's). Gelijkspel voor de C-ploeg tegen BS Sport. U15 White en U13 speelden thuis. Winst voor U15 Blue.

foto: Davy Rietbergen

Nog steeds geen wedstrijd voor de Super League. Volgende vrijdag trekt KRC naar Standard.

Voor de Beloften wachtte opnieuw een thuiswedstrijd. Na een aarzelende beginfase stond de stand na 30 minuten nog op 1-1. Bo Paulussen had geopend, maar Jill Verelst stelde met een lob gelijk. Nadien kenden pogingen van onder meer Janne Geers, Aster Janssens, Esther Oversteyns, Yenthe Kerckhofs en Sigrid Bertels geen succes. Toch zouden we de rust nog met 3-1 bereiken. Kapitein Kimberly Verbist kopte een corner van Yenthe Kerckhofs binnen en de Molse kapitein Stephanie Allaerts werkte een voorzet van Janne Geers in eigen doel.
Na de pauze kwam de scoringsmachine pas echt op gang. Esther Oversteyns rondde een raid van Yenthe Kerckhofs af en Hanne Merkelbach verzilverde een assist van Aster Janssens. Hanne scoorde opnieuw toen de goed keepende Nina Van Orshaegen een schot van Esther Knevels afweerde. In de slotminuten scoorde Esther Knevels nog nummer 7, trof Yenthe Kerckhofs de lat en kopte Hanne Merckelbach op een corner van Yenthe Kerckhofs de 8-1-eindcijfers op het bord.

Foto's (Davy Rietbergen)

De C-ploeg kreeg zaterdag om 10 uur het tweede geklasseerde BS Sport tegenover zich. KRC geraakte al snel 1-0 voor via Tessa Dessart. Enkele uitstekende reddingen van Gidem Unver verhinderden de gelijkmaker. Na de rust verdubbelde Tessa tot 2-0, maar Lotte Vandensteen en co zorgden voor de 2-2. Wanneer Loriana Gerard tien minuten voor tijd ons opnieuw op voorsprong bracht, leek de buit binnen. Maar BS mocht na toch wel duidelijk buitenspel de 3-3 aantekenen.
KRC blijft zo 7 punten boni behouden op BS. Nog 2 reguliere wedstrijden en dan worden de punten gedeeld, vooraleer de 6 playoff-wedstrijden aanvangen.

Ook zaterdag won een puik voetballende U13 met 11-0 van de Turkse Rangers. De U15 White moesten vrede nemen met de nederlaag tegen Racing Boxberg.

Zondag was het dan de beurt aan onze twee andere ploegen. Om 9.30 uur wonne de U15 Blue bij Calcio Genk met 1-6. De U12 begonnen er om 10 uur aan bij Nevok Gruitrode.