19/11/2017

Beloften keren situatie om tegen Chastre. C-ploeg wint en al zeker in Playoff 1.

Onze Beloften behouden na 9 speeldagen het maximum van de punten en blijven 2 punten voor concurrent OHL. Nochtans moesten zij bij de rust tegen een 1-2-achterstand opboksen. 
KRC begon goed aan de wedstrijd. Aster Janssens vond eerst nog de keepster op haar weg. Op het kwartier kon keepster Jandrain een teruglegger van Yenthe Kerckhofs naar Aster Janssens nog afweren, maar Gwen Duijsters kon binnen tikken. KRC bleef domineren met enkele kansen, maar liep toch teveel in de buitenspelval. Geen vuiltje aan de lucht, leek het. Tot 10 minuten voor de rust Stephanie Jubary profiteerde van een aarzeling om de gelijkmaker binnen te tikken. En even later werd het zelfs 1-2 toen Jubary van erg schuin scoorde. Twee kansen, twee doelpunten ... Onze Beloften meteen voor het eerst dit seizoen op achtervolgen aangewezen.
Ze gingen er in de tweede helft ook volop tegenaan. In de 55ste minuut wees de scheids terecht naar de stip na een haakfout op Sigrid Bertels. Kapitein Kimberly Verbist trapte beheerst de gelijkmaker op het bord. KRC bleef drukken, kreeg kansen, maar het was wachten tot minuut 80 wanneer Bo Paulussen, op pas van Aster Janssens, de buitenspelval ontweek en Gwen Duijsters de 3-2 voorschotelde. Vijf minuten voor tijd loste de keepster een schot van Gwen Duijsters en lobde Bo Paulussen de 4-2-eindstand op het scorebord. Leuk was de ene speelminuut die hulptrainer Kelly Paulus nog mocht maken.
KRC blijft leider en wacht nu op de komst van Louwel voor een regelrechte derby.

foto's (Davy Rietbergen)

De C-ploeg zette simpel Jong STVV opzij. Bij de rust stond het al 6-0 dankzij goals van Tessa Dessart (2), Yoni Stals (2), Chelsey Van Roosbroeck en Nora Maesen. Na de rust deden Tessa, Yoni, Chelsey en Nora er allen nog eentje bij nadat Freya Biets de eretreffer voor STVV had aangetekend. Smet op de wedstrijd waren kwetsuren van Loriana Gerard, Hanne Kerkhofs en Nora Maesen, terwijl Hanne Thomas al bij de opwarming uitviel.
Door het gelijkspel van BS Sport tegen Halveweg telt KRC nu reeds 7 punten boni op BS. Bovendien is Playoff 1 na 10 van de 14 wedstrijden nu reeds een wiskundige zekerheid.

foto's (Davy Rietbergen)

De U15 Blue verloren zondagvoormiddag in Louwel met 2-1.

Onze U15 White geraakte in de tweede helft tegen Rooierheide na een strafschop op achterstand, maar kon in de laatste minuut toch een verdiend gelijkspel uit de brand slepen.
foto's (Davy Rietbergen)

De U12 weerde zich tegen Opglabbeek, maar moesten in de Kabouters toch hun meerdere erkennen.
foto's (Davy Rietbergen)

De U13 ging aan de slag bij Schoonbeek Beverst.