18/11/2017

Billijk gelijkspel tussen Genk en Gent

Heel wat belangstelling vrijdagavond voor de topper tussen KRC Genk en AA Gent. Spijtig dat de toeschouwers op hun honger bleven naar doelpunten, hoewel beide keepers, die een goede partij speelden, daar wel anders zullen over denken.
AA Gent begon het beste, maar Marie Minnaert kon haar schot niet kadreren. KRC nam over met in aanvallend opzicht sterk spelenden Davinia Vanmechelen en Silke Leynen. Sylke Calleeuw stuitte op een goed uitkomende keepster Seynhaeve na een prima doorsteek van Silke Leynen. Keepster Seynhaeve bracht redding met de voet wanneer Davinia Vanmechelen zich vrij kapte en in de rebound had KRC een strafschop moeten krijgen na een fout op Sylke Calleeuw. Net voor de rust geraakte een voorzet van Fien Steyvers bij Sylke Calleeuw, die in de draai iets te zwak besloot waardoor Seynhaeve alweer knap kon redden.
Na de pauze nam AA Gent het initiatief over. Marie Minnaert trapte een knappe voorzet van Jolien Martens in de vlucht nipt naast. De ingevallen Mariam Toloba draaide een geweldig schot, gelukkig voor ons, nipt naast de rechter winkelhaak. Aan de overzijde was Sylke Calleeuw iets te gehaast om een inspelen van Silke Leynen af te ronden. KRC-keepster Dianne Reemers toonde zich attent op enkele afstandsschoten. KRC kwam er terug door. Silke Leynen kopte eerst een voorzet van Davinia Vanmechelen over en werd nadien gehaakt toen zij alleen op doel dreigde af te gaan na een doorsteek van Fien Steyvers. Scheidsrechter Geerts trok,  volgens sommigen toch wat overdreven, de rode kaart voor Chloë Van Mingeroet. Toch gaven de bezoekers zich nog niet gewonnen. Bij een derde opeenvolgende hoekschop kon Sharon Zagar met het hoofd net tijdig redding brengen na een mooie voorzet van Elena Dhont. De laatste kans was voor KRC. Sigrid Bertels kon echter net niet aan een voorzet van Gwen Duijsters om de drie punten alsnog thuis te houden.
Uiteindelijk een billijk resultaat, maar beide ploegen hadden op iets meer gehoopt.

Videoverslag (Luc Calleeuw)

Videobeelden (Sportbeat)

Interviews (Sportbeat)

Interviews (Luc Calleeuw):
Annelies Menten
Davinia Vanmechelen

Foto's (Davy Rietbergen)