12/11/2017

Lore Vanschoenwinkel kopt KRC voorbij de Heistse muur. Beloften alleen leider na winst bij Standard. C-ploeg haalt het met 0-5 in Pelt. U13 en U15 Blue zaterdagvoormiddag thuis onderuit..

Na de nederlaag van vorige week tegen OHL wilde KRC zich herpakken bij Heist. Het werd een uitgesproken éénrichtingswedstrijd waarbij goalie Dianne Reemers amper de handschoenen moest gebruiken. Toch had KRC moeite om de diep terugzakkende 4-1-4-1-stelling van Heist te doorbreken. Fien Steyvers mikte op assist van Nadine Hanssen naast en ook pogingen van Davinia Vanmechelen en Silke Leynen misten richting. Silke Leynen controleerde dan met de borst en trapte in halve draai tegen de onderkant van de lat. Na nog een vrije trap van Silke Leynen die naast zeilde, gingen we rusten met een blanco score.
Zoals verwacht kregen we na de kampwisseling hetzelfde spelbeeld. Voorzetten werden afgeweerd en we liepen ook al te veel in buitenspel. Uiteindelijk kopte Lore Vanschoenwinkel iets na het uur een voorzet van Silke Leynen onder de lat binnen. De ingevallen Gwen Duijsters had kunnen verdubbelen maar zij besloot op de voeten van keepster Danaë Geens. Nadine Hanssen kopte naast en een kwartier voor tijd werd Davinia Vanmechelen nog getorpedeerd. Heist schoof een pionnetje vooruit, maar kreeg aanvallend toch geen voet aan de grond zodat de krappe 0-1 op het bord bleef.
Wegens de interland van de Red Flames was er dit weekend een onvolledig programma. Gent-Anderlecht is immers uitgesteld tot 1 december, Standard-OHL eindigde vrijdagavond op 1-0.

Foto's (Davy Rietbergen)

Beeldverslag (Luc Calleeuw)

Hoogtepunten (Sportbeat)

Interviews Sportbeat:
Luk Verstraeten (coach KRC Genk Ladies)
Anthony Michiels (coach KSK Heist)
Dianne Reemers (KRC Genk Ladies)
Lauren Huys (KSK Heist)

De Beloften kregen op het veld van Standard C een moeilijke opdracht te verwerken. Ook daar kregen we voldoende kansen, maar de afwerking ontbrak. Een vrije trap van Kimberly Verbist belandde op de lat. Nadien miste Kimberly ook nog een strafschop. KRC bleef drukken en Janne Geers vond de paal op haar weg. Een kwartier voor tijd brak Esther Oversteyns de ban. In het slot kwamen er nog twee treffers bij via Esther Oversteyns en Janne Geers. 0-3 en het maximum blijft op het bord.
KRC wordt alleen leider omdat OHL in Chastre niet verder kwam dan een 3-3-gelijkspel. Volgende week komt Chastre naar Genk afgezakt...

Vrijdagavond trad de C-ploeg al aan. Op het veld van Esperanza Pelt was het moeilijk voetballen tegen een stugge tegenstander. Toch kwamen we nooit in de problemen en leidden bij de rust met 0-2. In de tweede helft domineerden wij de partij en liepen we uit tot 0-5. De doelpunten werden gescoord door Loriana Gerard, Tessa Dessart (2), Joyce Schrooten en Luana Santarlasci. KRC blijft ruim leider.

Zaterdagvoormiddag speelden twee jeugdploegen thuis. Ondanks de 2-3 deed de U13 het erg goed tegen Munsterbilzenen. Verrassend was de zware 2-6-nederlaag van de U15 Blue tegen Stokkem. Donderdagavond won de U15 Blue nog de inhaalwedstrijd in Wiemesmeer na een mooie partij met 6-8.

Ook de U12 kwam zaterdag in actie, maar wel op verplaatsing bij Umitspor Maasmechelen.

Tot slot ronden de U15 White het weekend af, zondagmorgen om 10 uur bij Torpedo Hasselt.