05/11/2017

Genk vergeet het af te maken in OHL. Beloften winnen van Pelt en C-ploeg vlot voorbij Lommel. U15 spelen gelijk in Groesbeek. U12 thuis. U13 haalt het in Rooierheide.

KRC domineerde vrijdagavond de partij bij OHL. Al in de derde minuut mikte Sylke Calleeuw van dichtbij op keepster Van den Bergh. Op het kwartier kreeg de thuisdefensie een vrije trap van Davinia Vanmechelen niet weggewerkt en Sylke Calleeuw plaatste loepzuiver de 0-1 in de rechterhoek. De voorsprong was van korte duur want onnodig balverlies aan de hoekschopvlag leidde tot een hoge voorzet die tegen de paal werd gekopt en door Petra Baldewijns in de herneming werd afgerond: 1-1 en alles te herdoen. Genk trachtte opnieuw op voorsprong te klimmen maar kopstoten van Henriette Awete en Sylke Calleeuw belandden naast. Na een gele kaart voor Britt Vanhamel kopte Nadine Hanssen een vrije trap van Annelies Menten nipt over. Ook pogingen van Davinia Vanmechelen en Gwen Duijsters misten richting. KRC had bij de rust zeker op voorsprong moeten staan...

Na de pauze bleef Genk drukken en er kwamen opnieuw meerdere kansen, teveel om op te noemen. Een cruciale fase was de weigering van scheidsrechter Van Meirvenne om een overduidelijke tweede gele kaart te tonen aan Britt Vanhamel,  die de haar voorbij gesnelde Davinia Vanmechelen tegen de grond trok. Het zou ons zuur opbreken want Vanhamel toonde zich souverein in de luchtduels bij de toenemende Genkse druk. Keepster Van den Bergh redde nog een kopstoot van Lore Vanschoenwinkel en stuitte ook weer Sylke Calleeuw. Sylke kopte een voorzet van Sharon Zagar naast. Sylke Calleeuw trof nog eens de keepster en de herneming van Hanne Merkelbach werd op de lijn gered. Om moedeloos van te worden. En de harde voetbalwet bleek nog maar eens de waarheid. Op een zeldzame corner mocht Ulrike De Frère al dan niet uit buitenspel alleen op keepster Dianne Reemers volledig tegen de gang van het spel de 2-1 aantekenen. KRC probeerde nog maar het was integendeel Britt Vanhamel die onze keepster in de slotseconde voor de derde keer verraste. Slotsom: de harde voetbalwet. Wie niet scoort kan niet winnen...

Doelpunten (Sportbeat)
Interview trainer Luk Verstraeten (Sportbeat)
Interview trainer Niki Decock (Sportbeat)

Foto's (Davy Rietbergen)

De Beloften behielden zaterdag het maximum tegen Esperanza Pelt dat slechts 1 puntje telt en het seizoensbegin in de hogere reeks moeilijk verteert. Bovendien hebben zij te kampen met een grote blessurelast.
KRC bepaalde het spel volledig, maar de goed verdedigende Peltse meisjes hielden alles goed gesloten. Toch geraakten wij nog aan een resem kansen, die ofwel gemist werden ofwel geparreerd werden door een sterk keepende Jill Van de Kerckhof. Zo haalde zij een pegel van Esther Oversteyns uit de rechter bovenhoek. Het was slechts uitgesteld want vijf minuten voor de rust scoorde Esther dan toch.
Hetzelfde spelbeeld na de pauze. KRC bleef drukken en het zich sterk verwerende Pelt wist te voorkomen dat het uiteindelijk meer dan 3-0 zou worden. Op het uur tekende Yenthe Kerckhofs de 2-0 aan en tien minuten voor affluiten mikte Sigrid Bertels keihard in de winkelhaak.

Foto's (Davy Rietbergen)

De C-ploeg speelde in Lommel haar tweede poulewedstrijd voor de Beker. In de eerste wedstrijd wonnen wij bij Halveweg B met 0-6. In Lommel werd het liefst 0-19. Bij de rust stond het 0-7. De doelpunten werden gescoord door Loriana Gerard (8), Nora Maesen (3), Nathalie Odeur (3), Tessa Dessart (2), Julie Meers, Luana Santarlasci en een own-goal (op assist van Nora Maesen) De andere tegenstanders in de groep zijn Reppel, Bilzen United B en Eendracht Maasmechelen.

De U15 speelden voor de tweede keer voor de Europa League. Na de moeilijke winst tegen ADO Den Haag (3-2) trokken wij nu naar De Treffers in Groesbeek nabij Nijmegen. Onze meisjes speelden prima tegen eens sterke ploeg. Wij liepen na 2-4 bij de rust uit tot 3-7. In de laatste minuten kwamen de Nederlanders stilaan terug tot 6-7. De scheids besloot dan maar om nog wat door te spelen. Tot hij uiteindelijk bij 7-7 de partij affloot. De volgende wedstrijd in de Super League wordt op zondag 10 december om 14 uur in eigen huis gespeeld tegen Alkmaar.

Zaterdagvoormiddag was er slechts één jeugdwedstrijden: om 10 uur de U12 tegen Louwel. De wedstrijd van de U15 White tegen Schoonbeek Beverst werd afgelast!
De U13 deed het ook erg goed met een 3-4-overwinning in SK Rooierheide.