29/10/2017

Beloften omzeilen vlot verplaatsing naar Veltem. C-ploeg wint van Kaulille.

De Super League-ploeg was dit weekend vrij. Vermits de wedstrijd voor de Beker tegen Aalst spijtig genoeg is uitgesteld, komen wij pas volgende vrijdag terug in actie bij de verplaatsing naar OHL.

De Beloften haalden het simpel bij Miecroob Veltem. De groen-witten moesten de hele tijd achter een goed combinerend Genk hollen. Aanvankelijk werden nog wat kansen gemist maar op het kwartier ging Febe Nulens op links aan de haal en bediende zij Esther Oversteyns, die met een heerlijk hakje voor de opening zorgde. Zes minuten later kruiste Esther Oversteyns naar Hanne Merkelbach die van erg schuin voor de 0-2 zorgde. Febe Nulens was later iets te enthousiast en stond buitenspel toen zij nummer 3 dacht te scoren. Die derde kwam er toch nog voor de rust. Yentl de Coster stuurde op links naar Janne Geers en Yenthe Kerckhofs prikte overhoeks voor de 0-3-ruststand.
In de tweede helft ging het eerst niet meer zo goed en zorgde de snelle Valerie Jacob voor wat tegenwerk. De laatste 20 minuten draaide het weer plots een heel stuk beter. Yenthe Kerckhofs miste eerst nog een open kans en trapte even later tegen de keepster. Esther profiteerde van de terugspringende bal om Hanne Merkelbach de 0-4 voor te schotelen. Een knappe pas van Sigrid Bertels naar Bo Paulussen luidde de 0-5 in want Lore Op de Beeck stond klaar om af te ronden. Op de valreep werd het toch nog 0-6 toen Esther Oversteyns na assist van Hanne Merkelbach de bal via de rechterpaal voorbij de nochtans goed keepende Joyce Vidal kegelde.
Opdracht volbracht. Omdat ook OHL de klip in Sterrebeek tot een goed einde bracht (1-2) blijven beide teams met het maximum van de punten bovenaan. De overige ploegen volgen al op geruime afstand.

Foto's (Davy Rietbergen)

De C-ploeg haalde het vlot van Kaulille dat sportief de wet van de sterkste onderging. Uiteindelijk stopte de teller op 23. De goals werden gescoord door Tessa Dessart (7), Hanne Thomas (7), Chelsey Van Roosbroeck (4), Luana Santarlasci (2), Loriana Gerard (2) en Martha Schreurs.

Zaterdag waren er ook thuiswedstrijden voor de U13 (om 10 uur) en voor de U15 Blue (om 15 uur). Beiden troffen Genkse ploegen.
De U13 haalde het met 6-0 van Genk VV B. De U15 Blue kreeg later op de dag Eendracht Termien tegenover zich. Zij verloren nipt met 1-2.

De U15 White is vrij en de U12 staken zondag de straat over naar Calcio Genk. Daar leidden zij aanvankelijk met 0-2, maar moesten - ondanks een goede wedstrijd - toch nipt de duimen leggen met 3-2.