21/10/2017

KRC verliest nipt oefenwedstrijd in Zwolle (met video en foto's). Beloften vrij. Forfait van Lommel tegen C-ploeg. U15 tegen ADO Den Haag. Winst voor U15 White en U12.

Omwille van de wedstrijden van de Red Flames lag de Super League stil. KRC vulde dit in met een oefenwedstrijd bij PEC Zwolle. In augustus wonnen wij thuis met 4-0, maar in het mooie stadion van de Eredivisieclub werd het een gelijkopgaande partij, uiteindelijk gewonnen door de Nederlanders met 2-1.
KRC moest het doen zonder Davinia Vanmechelen (Red Flames), Yenthe Kerckhofs en Gwen Duijsters (nationale U19), Lore Vanschoenwinkel, Henriette Awete, Aster Janssens en Amber Tysiak (blessures), Febe Nulens en Nadine Hanssen (verhinderd). Bij de rust leidden wij met 0-1 na een pass van Fien Steyvers naar Floor Caelen die op rechts de verdedigster voorbij rende en Hanne Merckelbach de openingstreffer liet aantekenen. Voordien had Sylke Calleeuw al de paal getroffen op een prima assist van Sigrid Bertels. Net voor de kampwissel kon Riete Loos met het hoofd een zeker doelpunt op de lijn verhinderen.
In de tweede helft incasseerden we al gauw te gemakkelijk de gelijkmaker na een snel uitgevoerde inworp. De interessante oefenwedstrijd leek op een logisch gelijkspel te eindigen tot drie minuten voor tijd na een corner een kopbal aan de eerste paal ons de das omdeed.

Video samenvatting (Luc Calleeuw)

Foto's (Davy Rietbergen)

De Beloften kwamen niet in actie wegens de kwalificatieronde van het EK in Oostenrijk. De confrontatie met ASE De Chastre verhuist naar zaterdag 18 november.

De C-ploeg speelde ook niet wegens het betreurenswaardig forfait van Lommel United.

De topper komt er op zondag om 14 uur aan. Dan speelt onze U15 Blue in de "Europa League" aan de Galopinlaan tegen ADO Den Haag. Geen simpele opdracht, maar wel boeiend.
De U15 speelden afgelopen woensdag de vooruitgeschoven competitiewedstrijd bij soeverein leider Zutendaal VV. Ondanks een goede prestatie werd met 6-2 verloren.

Vrijdagavond om 19.30 uur  won onze U15 White met 3-5 op het kunstgrasveld van Schoonbeek Beverst.

Zaterdagvoormiddat won de U12 met 3-2 tegen Schoonbeek Beverst. De U13 trok de straat over naar Calcio Genk.