15/10/2017

KRC wint van Anderlecht en is co-leider! Foto's en Video's. Beloften na meer dan een uur knokken voorbij Anderlecht. Video. Ook C-ploeg wordt leider. U15 Blue en U12 (met foto's !). U15 White in Boxberg.

KRC Genk Ladies kreeg vrijdagavond op het SportInGenk Park de steun van heel wat enthousiaste supporters waaronder de Drughi's. En het heeft geholpen. In een gesloten eerste helft was het wachten tot de twintigste minuut toen de jarige Sarah Wijnants de Genkse defensie, keepster Reemers incluis, in de wind zette. KRC trachtte tegen te prikken. Gwen Duijsters kon een voorzet van Davinia Vanmechelen niet binnen tikken en Davinia trapte vanaf de zijkant nog tegen de bovenkant van de lat.
Na de pauze nam Genk volledig het initiatief. Doelkansen bleven echter uit tot de ingevallen Hanne Merkelbach een kwartier voor tijd een vrije trap van Annelies Menten overhoeks in doel kopte. Even later kreeg keepster Ines Fernandez een schot van Sylke Calleeuw niet onder controle en kon Fien Steyvers vanuit een schuine hoek de 2-1 op het bord zette. Anderlecht trachtte nu te reageren maar onze verdediging en keepster Reemers lieten geen krimp. Feest aan het SportInGenk Park, want KRC Genk Ladies hijst zich mee aan de leiding van de Super League!

Foto's Davy Rietbergen

Interviews van Luc Calleeuw:
Fien Steyvers
Sharon Zagar 
Nadine Hanssen

Samenvatting (Luc Calleeuw)
Goals Genk (Luc Calleeuw)

Reacties (Sportbeat)
Doelpunten (Sportbeat)

Video-verslag (Sportbeat)

Flyer KRC Genk Ladies-RSC Anderlecht

Ook de Beloften kregen Anderlecht tegenover zich, maar moesten daarvoor zaterdag onder heel zonnige en warme omstandigheden naar Tubize afreizen. Anderlecht liet onmiddellijk haar intenties zien met via Leen Ekwo en Yekatarina Gokhman heel wat snelheid vooraan. Toch kwam KRC op voorsprong toen Hanne Merkelbach opende naar Janne Geers die Sigrid Bertels de 0-1 voorschotelde. Tien minuten was alles te herdoen toen Gokhman in twee tijden doelvrouw Rani Coenen te grazen nam. KRC bereikte de rust toch met voorsprong want Yenthe Kerckhofs wist een voorzet van Kimberly Verbist over de lijn te duwen.
Het eerste kwartier na de rust kregen wij het moeilijk. Al onmiddellijk effende Gokhman de score op een voorzet van Ekwo. Rani Coenen verhinderde dan enkele keren een lokale voorsprong. Op het uur was het opeens 2-3 wanneer Sigrid Bertels perfect doorstak naar Hanne Merkelbach die rustig afwerkte. Anderlecht had duidelijk op haar adem getrapt en de tactische ingrepen zorgden voor geen verbetering. Na een steal van Janne Geers ging zij zelf op weg naar de 2-4. Een kwartier voor tijd genoten wij van een heerlijk doelpunt van Esther Oversteyns, die een corner van Esther Knevels direct op de slof nam en in de verste bovenhoek deponeerde. Boeken dicht. De 2-6 van Esther Knevels na aanspelen van Janne Geers was enkel nog voor de statistieken.
Leuk detail: 6 doelpunten met 6 verschillende speelsters aan het kanon: Sigrid Bertels, Yenthe Kerckhofs, Hanne Merkelbach, Janne Geers, Esther Oversteyns en Esther Knevels...
Onze Beloften blijven na 5 speeldagen aan de leiding met het maximum. Zij worden op de hielen gevolgd door het B-team van OHL dat één wedstrijd minder afwerkte, maar ook nog geen verliespunten telt. De wedstrijd van volgende week tegen Chastre is uitgesteld omwille van de nationale U19 waarbij Amber Tysiak en Yenthe Kerckhofs aantreden.

Video doelpunten (Luc Calleeuw)

Foto's (Davy Rietbergen)

De C-ploeg ontving zaterdag om 10 uur Kortessem, dat ook een goed seizoensbegin kende. Onze meisjes domineerden de wedstrijd al was het niet altijd met sprankelend voetbal. Toch waren de goals van mooie makelij. Tessa Dessart opende in de eerste helft. Na de rust dikten Lore Opdebeeck, Bo Paulussen en Celine Vandergeten aan tot 4-0. KRC spingt nu over Esperanza Pelt dat op een bizarre manier tot vandaag de eerste plaats bezette.

Foto's (Davy Rietbergen)

Om 10 uur speelde de U12 tegen Gruitrode.
Foto's U12 (Davy Rietbergen)

De U15 Blue haalde het met 3-1 van Calcio Genk.

De U13 wonnen met overtuigende 1-9 op het veld van Turkse Rangers.

Zondag om half 11 werd het KRC-weekend afgesloten met de partij Boxberg-U15 White. Onze ploeg had het moeilijk en verloor met 6-0.