07/10/2017

KRC wint topper tegen Standard (reportage TVL). Beloften vrij. C-ploeg wint ruim in BS Sport. Jeugd thuis en uit.

Vrijdagavond om 20 uur was er hoogspanning met het bezoek van landskampioen Standard. Er was heel wat volk afgezakt naar het SportInGenk Park en zij kregen waar voor hun geld.
KRC nam onmiddellijk het initiatief, maar mocht zich toch gelukkig prijzen dat Dinon tegen Hannecart trapte nadat keepster Dianne Reemers een vrije trap van Gelders loste. Riete Loos stuurde dan Gwen Duijsters op rechts weg, wiens voorzet in één tijd door Sylke Calleeuw werd afgerond. 1-0 na 11 minuten. Aan het einde van de eerste helft devieerde Gwen Dijsters naar Sylke Calleeuw, maar keepster Lisa Lichtfus week met de vingertoppen de bal nog tegen de paal af.
Tien minuten na de rust liet Silke Leynen na een duel haar voetje hangen en kreeg zij terecht de rode kaart onder de neus geduwd. Standard ging op zoek naar de gelijkmaker maar onze verdediging liet zich niet vermurwen en ook keepster Dianne Reemers ging telkens gedurfd het pak in. Het bleef zo bij 1-0 voor een enthousiast publiek. Na een kwart van de competitie bezet KRC de tweede plaats op 3 punten van Anderlecht. Toevallig komt Anderlecht volgende vrijdag richting Genk ...

Reportage TVL

Doelpunt (Luc Calleeuw)

Samenvatting (Luc Calleeuw)

Interviews (Luc Calleeuw):
Karlijn Knapen(Standard de Liège)
Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies)
Riete Loos (KRC Genk Ladies)

Hoogtepunten (Sportbeat)

Reacties KRC Genk Ladies (Sportbeat)
Reacties Standard (Sportbeat)

Foto's (Davy Rietbergen)

De Beloften komen niet in actie omdat de vierde ronde van de Beker van België op het programma staat. Louwel, als enige resterende vertegenwoordiger, ontvangt eerste nationaler Wuustwezel. Volgende week vrijdag wordt trouwens geloot voor de 1/8ste finales tussen de winnaars van de vierde ronde en de Super League-teams.

Onze provinciale ploeg trok zaterdagnamiddag naar BS-Sport. In de aanvangsfase kon doelvrouw Chloë Bellavia de thuisploeg nog rechthouden, maar na een kwartiertje combineerde het Genkse team de thuisploeg weg. Bo Paulussen opende in de rebound na een schot van Esther Knevels op de paal. Collectieve aanvallen werden verder nog afgerond door Bo Paulussen (2), Esther Knevels (2) en Janne Geers. Via An Vanmeer en Lotte Vandensteen kon de thuisploeg ook even voor dreiging zorgen. Na de pauze hield BS beter stand hoewel een streep van Loriana Gerard in de winkelhaak voor de 0-7 zorgde. De moedige thuisploeg scoorde tegen op een lage schuiver van An Vanmeer. Eindstand 1-7 in een bijzonder sportieve wedstrijd.

Twee jeugdploegen spelen zaterdag thuis: de U13 haalde het om 10 uur tegen Boxberg met 8-2 nadat het bij de pauze 2-2 stond. en de U15 White versloeg Eendracht Termien met 2-0 met goals van Mirthe Reynders en Lauren Adamczyk op strafschop.
Uitwedstrijden zijn er voor de U12 (om 10 uur in Opglabbeek) en de U15 Blue. De U15 Blue haalde het bij Genk VV met 0-6.

Proficiat aan alle ploegen!