30/09/2017

Spannende, bewogen Gent-Genk eindigt op 3-3. Beloften in tweede helft voorbij Sterrebeek. Bekerwinst voor Derde ploeg in Halveweg. Jeugd thuis en uit.

Vrijdagavond begon KRC Genk Ladies aan een reeks van drie toppers. We werden in Oostakker naar goede gewoonte erg goed ontvangen door AA Gent. Volgende weken komen Standard en Anderlecht naar het SportInGenk Park.

We konden vrijdagavond niet rekenen op Febe Nulens (werkverplichtingen), Aster Janssens (gekwetst) en Lien Mermans (revalidatie). Anderzijds keerde keepster Dianne Reemers terug in de kern.

KRC begon erg sterk. Het eerste halfuur konden we zo waar spreken van éénrichtingsvoetbal. Isabelle Iliano moest op de lijn een achterwaartse kopbal van Nadine Hanssen op vrije trap van Riete Loos van de lijn wegwerken. Na 20 minuten kon de overigens goed keepende Gentse Lowiese Seynhaeve enkel de benen van Sylke Calleeuw grijpen na een verre breedtepas van Davinia Vanmechelen. Sylke zette de strafschop zelf feilloos om. Gent was even in paniek en Nadine Hanssen kopte een corner van Davinia Vanmechelen prachtig in doel voor de 0-2. Heel onverwacht ging Elana Dhont al dan niet over de lijn aan de haal en zette voor naar Marie Minnaert die rustig de 1-2 kon intikken. En vijf minuten later oordeelde scheidsrechter Irmgard Van Meirvenne dat keepster Dianne Reemers een strafschopfout beging op de hoek van de backlijn. In eerste instantie gaf zij een onreglementaire dubbele sanctie, dus ook rood. Maar op aangeven van de assistent Viki De Cremer bleef het enkel bij een strafschop. Mariam Tobola tekende voor de 2-2. KRC was door de commotie even het noorden kwijt. Margaux Van Ackere profiteerde door van ver Dianne Reemers te verrassen. Met een 3-2-ruststand waren de zaken wel op zijn kop gezet.
Na de rust kregen we eerst nog een overwicht van Gent, waarbij een doelpunt dubieus werd afgekeurd. Vanaf het uur begon KRC terug in haar kansen te geloven. Tien minuten voor tijd werd dit beloond toen Sylke Calleeuw knap een strakke voorzet van de ingevallen Sharon Zagar in doel kopte. Beide ploegen gingen nog voor de overwinning, maar het bleef bij een terechte 3-3 na een spannende en bewogen wedstrijd die toch wel wat stof voor discussie opleverde.

Door het gelijkspel van Standard tegen Anderlecht (2-2) blijft KRC op de tweede plaats. Te noteren ook de stunt van KSK Heist, dat bij OHL ging winnen met 1-2.
Volgende week vrijdag krijgt KRC Standard op bezoek. Een topper om naar uit te kijken!

Video (Sportbeat)

Reacties KRC na AA Gent-KRC  (Sportbeat)
Reacties AA Gent na AA Gent-KRC  (Sportbeat)

De goals (Sportbeat)

Foto's (Davy Rietbergen)

En tussendoor even: het reglement over de sanctie bij een fout in het strafschopgebied.
Scheidsrechter Irmagard Van Meirvenne nam uiteindelijk de juiste beslissing door geen kaart te geven aan doelvrouw Dianne Reemers.

Ook voor de Beloften wachtte zaterdag een topper tegen co-maximumleider Sterrebeek. Dit treffen vond z plaats op onze accommodatie aan de Galopinlaan in Zwartberg. Wegens de felle regen lag het veld er erg zwaar bij.
In de eerste helft creëerde KRC heelwat kansen, maar o.a. Janne Geers, Yenthe Kerckhofs, Esther Oversteyns en Esther Knevels konden na telkens mooie combinaties een goed spelende keepster Marieke Laenens niet verslaan. Ook Sterrebeek dreigde enkele keren. Keepster Anneleen Dilissen kon na een botsend schot van Jolien Van Doren ook de rebound van Kimberley Obasogie uit het doel houden.
Na de pauze liet keepster Laenens zich echter onmiddellijk verrassen door een grondscherend schot van de ingevallen Hanne Merkelbach. Op het uur loste de keepster een schot van Yenthe Kerckhofs en tikte Esther Oversteyns nummer 2 over de lijn. Sterrebeek begon nu sterretjes te zien op het zware veld. Via Janne Geers en Esther Oversteyns schoot Hanne Merkelbach knap de 3-0 in de bovenhoek. Esther Oversteyns ontsnapte een kwartier voor tijd voor de 4-0 en op een gemeten vrije trap van Kimberly Verbist kopte Hanne Merkelbach keihard de forfaitcijfers tegen de netten.
KRC behoudt na 4 wedstrijden het maximum van de punten. Na een weekje rust volgt over 14 dagen een lastige verplaatsing naar Anderlecht B.

Foto's (Davy Rietbergen)

Het Derde team won haar eerste poulewedstrijd voor de Beker van Limburg op het veld van FC Halveweg B met 0-6. Bo Paulussen, Tessa Dessart (2 keer) en Chiara Laurenzano zorgden voor de 0-4-ruststand. Loriane Gerard en Tessa Dessart (met haar derde) maakten het half dozijn rond.
Bekijk de bekerpagina.

Zaterdagvoormiddag verloor onze U13 tegen Schoonbeek-Beverst met 1-3. De U15 Blue daarentegen wonnen tegen Louwel met 3-2.

Zondag trekken  de U15 White (om 9.30 uur in Rooierheide) en de U12 (om 10 uur in Opglabbeek) er op uit.