16/09/2017

Beloften en Derde ploeg overklassen RFC Luik en STVV. Thuiswedstrijden voor U13 en U15 Blue. U12 naar Louwel. 3de ploeg zondag op Staaien tegen Jong STVV

foto: de 3de ploeg van KRC Genk Ladies wint wel op Staaien

Dit weekend is er een onvolledige speeldag. De eerste ploeg is wedstrijdvrij wegens de interlands. Ook de U15 White speelt niet wegens een forfait van de tegenstander.

Zaterdagvoormiddag kregen we twee thuiswedstrijden op onze accommodatie: om 10 uur nam de U13 het op tegen SK Rooierheide. Een boeiende partij werd met 3-5 afgesloten.


De U13 van KRC Genk Ladies

De U15 Blue, met wat blessurelast, weerde zich goed tegen leider Zwaluw Wiemismeer, dat moest wachten tot het vierde quarter om het verschil te maken: eindstand 1-3.

De U12 ging in Louwel aan de slag maar had het erg moeilijk tegen een sterke ploeg. Hoewel onze meisjes zich weerden, moesten zij toch de meerdere erkennen in Louwel

De Beloften overklasten RFC Liège van bij het begin van de wedstrijd. De wijzer was nog niet half rond toen Esther Knevels na een steal vanop rechts Janne Geers de 0-1 voorschotelde. KRC bleef domineren wat uiteindelijk leidde tot een tweede goal via Janne Geers na een prachtige combinatie tussen Sigrid Bertels-Esther Oversteyns en een laterale assist van Esther Knevels. Onze ploeg bleef kansen creëren met o.a. een trap van Esther Oversteyns op de paal. De 0-3 kwam er toch via een gemeten voorzet van Kimberly Verbist, knap ingekopt door Esther Oversteyns.
De erg ongeïnteresseerd ogende scheidsrechter ging er tijdens de pauze maar bij liggen. Hij was nadien blijkbaar helemaal ingedommeld en leverde een heuse wanprestatie af. Trainer Quaranta stelde zijn troepen na de kampwisseling beter op. KRC kon moeilijker haar wil opdringen. Esther Knevels trof nog wel de paal, maar ook doelvrouw Anneleen Dilissen was attent op een schot van Justine Gomboso. Justine moest even later met de ziekenwagen afgevoerd worden. Aan Genkse kant verdween Aster Janssens met een enkelkwetsuur. Onverwacht trapte Céline Verdonck een vrije trap keihard in doel. Onmiddellijk nadien mikte Hanne Merkelbach de 1-4 in het hoekje en kegelde Sigrid Bertels in de winkelhaak nummer vijf op het bord. Na balverlies milderde uiteindelijk invalster Inès Lahmidi voor de 2-5-eindstand.
Onze Beloften leveren hierdoor een perfecte 9 op 9 af. Volgende week zijn we wedstrijdvrij en nadien volgt de topper tegen het eveneens ongeslagen Sterrebeek.


De Beloften vieren de overtuigende zege in RFC Luik.

Zondag om 13.30 uur ging onze 3de ploeg naar Staaien. Daar speelden zij tegen Jong STVV. Na de spijtige nederlaag van de mannenploeg gisterenavond wilden onze C-ploeg toch wat recht zetten.
KRC ging onmiddellijk op zoek naar de openingstreffer, terwijl Jong STVV dat niet zomaar wilde laten gebeuren. Tacha Jamoul voerde de daad bij het woord en torpedeerde Lore Op de Beeck binnen de rechthoek. Kapitein Martha Scheurs trapte de strafschop binnen, maar Lore was serieus aangeslagen en moest wat later het terrein verlaten met wellicht een hersenschudding. De voorsprong was echter van korte duur want Tacha Jamoul liet zich nu in positieve zin opmerken en trapte keihard de gelijkmaker op het bord. Even later ging Bo Paulussen op rechts aan de haal en kopte Hanne Merkelbach ons opnieuw op voorsprong. STVV kreeg het nu moeilijk en na een trekfout op Hanne Thomas kon Martha Schreurs haar tweede strafschop omzetten. Even voor de rust controleerde Hanne Merkelbach een voorzet van Luana Santarlasci met links en trapte ze de 1-4 op het bord.
Ook na de rust ging het éénrichtingsvoetbal verder. Een sterk spelende Hanne Kerkhofs kopte een voorzet van Hanne Thomas tegen de paal en na een nieuwe corner van Hanne Thomas scoorde Martha Schreurs haar derde van de namiddag. Zowel Hannelore Dilissen als Hanne Merkelbach vonden nog de lat op hun weg. En dan kwam de invalbeurt van Tessa Dessart, voor het eerst na 14 maanden blessurelast. Het heroptreden mocht er zijn. Na nog geen twee minuten mikte zij nummer 6 in de hoek en op een teruglegger van Bo Paulussen was er meteen nummer 7. Van een retour gesproken!  Het slotakkoord was uiteindelijk voor Hannelore Dilissen die na een doorsteek van Bo Paulussen van schuins voor de 1-8-eindcijfers zorgde.  Toch was er ook slecht nieuws. Na een voorzet bleef Hanne Thomas liggen met een kniekwetsuur, die toch wel serieus oogde. Hopelijk valt het mee.