10/09/2017

KRC Genk Ladies wint vlot van OHL (met foto, video's en TVL)

Vrijdagavond om 20 uur kreeg KRC Genk Ladies in haar eerste thuiswedstrijd van de Super League OHL op bezoek. Een altijd geladen partij tussen twee ploegen die absoluut Play Off 1 ambiëren. KRC kon niet rekenen op Dianne Reemers (huwelijk), Riete Loos (kniekwetsuur) en Lien Mermans (revalidatie). Ondanks dat er vrijdagavond ook enkele wedstrijden in de Limburgse provinciale reeksen geprogrammerd stonden, liep de tribune goed vol. Dankzij onze nieuwe, enthousiaste speaker Thomas zat de sfeer er al onmiddellijk in.

In het eerste half uur had KRC het echter moeilijk om het steeds stug en goed georganiseerd OHL-blok te ontwrichten. Daarvoor waren de acties ook iets te onverzorgd. Tot op het half uur Davinia Vanmechelen na een snelle beweging Gwen Duijsters perfect in de loop bediende. Gwen schoof tussen de benen van doelvrouw Louise Van den Bergh de openingstreffer in doel. Even later maaide Ine De Smet Davinia tegen het kunstgras en kreeg ze hiervoor terecht rood. Davinia antwoordde met de voeten want zij lobde gemeten de 2-0 onder de deklat.

Voor OHL werd het nu echt moeilijk. In de tweede helft combineerde KRC aardig en domineerde volledig de partij. Enkel de afwerking had beter gekund, want stadionspeaker Thomas kon zich nu enkel uitleven na een overhoeks schot van Silke Leynen.

Volgend weekend is er geen competitie wegens de interland België-Moldavië. Op zaterdag 23 september om 14.30 uur geven wij KSK Heist partij.

Foto's (Davy Rietbergen)

Doelpunten (Arthe Broadcast)

Samenvatting (Luc Calleeuw)

Reportage TVL