02/09/2017

Sterke Beloften winnen tegen KV Mechelen. Vlotte winst voor C. Jeugdploegen doen het uitstekend.

Zaterdag kregen we een boeiende opening van de competitie aan onze accommodatie in de Galopinlaan. De Beloften, de twee U15'ers en de U13 speelden immers thuis. De C-ploeg trok naar Kaulille. De wedstrijd van de U12 ging echter niet door wegens het forfait van Turkse Rangers.

De Beloften kregen met KV Mechelen een heuse topper over de vloer. Zowel KRC als de bezoekers haalden vorige week fors uit. KRC won in Tongeren met liefst 0-15, maar ook KV Mechelen maakte indruk door Standard C met 6-0 van de mat te vegen. KV Mechelen haalde ook heel wat vers bloed in huis en windt er geen doekjes om dat zij de titel ambiëren. Bekijk ook de website van KV Mechelen.
KRC domineerde de eerste helft met overtuigend voetbal waarbij de bal het werk deed. KV-keepster Ellen Van Trier kon de schade beperken door klasse-ingrepen o.a. op een kopbal en een gestrekt schot van Janne Geers. Zij kon echter niet voorkomen dat Aster Janssens een terugvallende hoekschop hard in doel knalde. Op een doorsteekpas van Fien Steyvers legde Esther Knevels altruïstisch breed naar Janne Geers, die de 2-0 maar in te tikken had.
Ruststand 2-0.
In de tweede helft was het overwicht van KRC minder groot en trachtte KV terug te slaan. Maar zij brachten keepster Anneleen Dilissen nooit in moeilijkheden. Enkel in de laatste minuut mikte Aike Reijniers een voorzet van Inge Heiremans naast. Maar de hele tweede helft hielden we het spel onder controle. KV-keepster Van Trier tikte nog een zwaar schot van Yenthe Kerckhofs over de dwarsligger.
Een ruim verdiende 2-0-overwinning dus.

Onze C-ploeg startte de competitie in Kaulille. Onze speelsters wilden vol voor de overwinning gaan en lieten er ook geen gras over groeien. Al snel opende Bo Paulussen voor de 0-1. De bordjesman bleef zijn werk hebben want bij de rust stond het al 0-6 na goals van Bo Paulussen (4), Kelly Philippaerts (strafschop) en Anne Ceulemans.
Na de pauze ging de teller naar 0-15 met Bo Paulussen (3), Celine Vandergeten (2), Hanne Kerkhofs, Chiara Laurenzano, Chelsey Van Roosbroeck en Gisem Ünver (penalty) aan het kanon.

Zowel de U15 Blue als de U15 White speelden thuis. De U15 Blue knokte zich terug tegen Zutendaal en kon een 1-3-achterstand nog wegwerken tot een billijke 3-3.
De U15 White haalde het na een sportieve en boeiende wedstrijd tegen WS Schoonbeek Bevers met 5-4.

Video U15 White na de match

In de voormiddag verloren onze U13 van een erg sterk voetballend Calcio Genk met 1-6.