02/09/2017

Goede prestatie van KRC in Anderlecht niet beloond

Vrijdagavond opende KRC Genk Ladies de competitie van de Super League in Tubize waar het de uitgesproken titelkandidaat RSC Anderlecht tegenover zich kreeg.
Anderlecht wil dit jaar volop voor kampioenschapswinst gaan en haalde hiervoor een reeks internationals in huis. Het werd dus zeker geen gemakkelijke opdracht voor onze speelsters, die echter geloven om dit jaar dichter aan te sluiten bij de topdrie.
Anderlecht nam het initiatief en dreigde op enkele hoekschoppen, maar KRC kwam niet echt in de problemen. De eerste echt goede kans kwam er voor Genk nadat Gwen Duijsters de bal recupereerde maar Henriette Awete spijtig genoeg alleen voor doel naast knalde. Even later botsten Tine de Caigny en doelvrouw Rani Coenen met de hoofden. Beiden konden aanvankelijk verder, maar Tine moest na de rust toch gewisseld worden. Anderlecht dreigde nog met een schot van Sarah Wijnants recht op Rani.

Na rusten ging Anderlecht opnieuw voor de driepunter. Wijnants trapte naast na een vrije schop. Wanneer Ella Van Kerkhoven leek te scoren, bracht Lore Vanschoenwinkel met een knappe sliding redding. KRC speelde toch goed mee met enkele knappe passes van Davinia Vanmechelen. Toch geraakte de thuisploeg op het uur op voorsprong wanneer Charlotte Tisson Elke Van Gorp bediende, die onder Rani Coenen binnenschoof. Tien minuten later verdubbelde Van Gorp door Rani te omspelen. KRC liet echter niet begaan en Anderlecht mocht zich gelukkig prijzen dat een voorzet van Fien Steyvers nog net van de lijn kon weggewerkt worden. Op voorzet van Laura Deloose trof Sarah Wijnants nog de lat. De laatste grote kans was voor Sylke Calleeuw, maar zij trapte in de vlucht een voorzet van Lore Vanschoenwinkel nipt over.

Eindstand 2-0, maar KRC weerde zich bijzonder goed. De complimenten van vriend en vijand leverden echter geen punten op...

Foto's (Davy Rietbergen)

Videoverslag (Luc Calleeuw)

De andere uitslagen:
Standard - Heist 6-0
OHL-AA Gent 0-1

Volgende vrijdag om 20 uur krijgt KRC OHL op bezoek aan het SportInGenk Park.