27/08/2017

B-ploeg haalt bijzonder zwaar uit in Tongeren. Winst en verlies voor U13 en U12 tegen Zulte Waregem

Onze B-ploeg startte zaterdag de competitie met een derby in DV Tongeren.
Enkele weken geleden oefenden wij in Tongeren en bleven er - ondanks heel wat kansen en een duidelijk veldoverwicht - steken op een 1-1. Onze ploeg wil nu wel degelijk een driepunter.
Krc kwam voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen aan de aftrap met een zeer jonge maar getalenteerde kern. De openingsrede van de wedstrijd bevestigde dit reeds. In het eerste kwartier miste het reeds 3 uitgespeelde kansen. Een oplettende Voyeux hield haar netten schoon. Tongeren probeerde maar kreeg de bal niet van Genk. Zo was het in minuut 26 uiteindelijk raak na assist van Esther Knevels en het binnen tikken van de goed gevolgde Lore Op de Beeck. Nadien was de trein op volle snelheid en diepte een uitmuntend KRC de score op tot een 7 0 ruststand. We noteerden een enkele kans van DV Tongeren in de handen van doelvrouw Dilissen.
Tijdens de pauze koos trainer Jansen om iedereen minuten te gunnen. Hierdoor werden 3 wissels doorgevoerd. Tysiak kwam voor Kerkhofs, Caelen voor Thomas en Colson voor Dilissen. Het balbezit was ook deze helft voor 90% voor KRC dat de wedstrijd verdiend kon afsluiten met een 0-15-eindstand.
Trainer Thomas Jansen wenst  een pluim uit te delen aan de ploeg voor de manier waarop de overwinning binnen gehaald werd. Ze speelde volwassen en kozen voor de simpele oplossingen. De kop is eraf, hard blijven werken, voeten op de grond en op naar de wedstrijd tegen titelkandidaat KV Mechelen.

Hieronder enkele statistieken:
1ste helft: 1-0 Lore Op de Beeck, assist Esther Knevels
2-0 Janne Geers, assist Aster Janssens
3-0 Esther Knevels, assist Janne Geers
4-0 Esther Oversteyns, assist Janne Geers
5-0 Hanne Kerkhofs na een afstandsschot
6-0 Janne Geers, assist Esther Oversteyns
7-0 Esther Knevels, assist Aster Janssens.
2de helft: 8-0 Esther Knevels, assist Aster Janssens
9-0 Esther oversteyns, assist Esther Knevels
10-0 Esther Knevels goed druk gezet alleen door
11-0 Esther Knevels, assist Lore Op de Beeck
12-0 Janne Geers, assist Esther Oversteyns
13-0 Esther Oversteyns, assist Aster Janssens
14-0 kimberly Verbist op penalty na strafschopfout op Aster Janssens
15-0 Janne Geers, assist Esther Knevels.

Foto's (Davy Rietbergen)

De andere ploegen werken nog een oefenprogramma af.

Dat de Eerste ploeg zaterdag om 16 uur in Zwartberg de Nederlandse Eredivsieclub PEC Zwolle met 4-0 versloeg,  lees je elders.

De C-ploeg oefende al donderdagavond in Zwartberg tegen eerste provincialer FC Halveweg. Het werd een ruime overwinning voor het team van coach Alain Pereira-Batista.
Bij de rust leidden onze meisjes met 4-0. Drie assists van Bo Paulussen lieten Luana Santarlasci en Anne Ceulemans (2 goals) toe om tot 3-0 uit te lopen. Luana scoorde nog een tweede keer, nu op assist van Anne.
Na het wisselen bracht Julie Meers de 5-0 van Yoni Stals aan. Halveweg milderde nog vooraleer een assist van Luana Esther Oversteyns toeliet om de 6-1-eindstand aan te tekenen.

Onze U12 en U13 speelden beiden interessante duels tegen hun collega's van Zulte Waregem. Langs beide zijden viel heel wat talent en inzet te bespeuren.
De U13 haalde het uiteindelijk met 7-2 terwijl de U13 nipt het onderspit delfde met 3-4.


De U13 van KRC Genk Ladies en Zulte Waregem


De U12 van KRC Genk Ladies en Zulte Waregem


De U15 was wedstrijdvrij.

Laatste nieuws

22/02/2020

DETECTIEDAG 22-02

21/02/2020

INFO

13/02/2020

TRAININGEN 13-02