20/08/2017

Beloften onverdiend gewipt uit Beker. U15 wint vlot

Zaterdag streed de wegens kwetsuren en onbeschikbaarheden geteisterde B-ploeg voor de Beker van België op het veld van ex-eerste nationaler DVK Egem. Het lange gras maakte verzorgd voetbal er ook niet gemakkelijkher op.
In een evenwichtige eerste helft kwamen we na een kwartier ongelukkig op achterstand toen keepster Anneleen Dilissen een botsende bal niet onder controle kreeg waardoor Ellen Stichelbaut simpel kon profiteren.
We noteerden voor het overige weinig kansen. Even voor het rustsignaal belandde een verre Egemse trap op de bovenkant van de lat.
Na de kampwisseling ging KRC resoluut voor de gelijkmaker. De druk werd groter. Zo trapte Bo Paulussen na een individuele actie over en stootte zij een voorzet van Lore Op de Beeck iets te ver voor zich uit. Twintig minuten voor tijd bediende Anne Ceulemans op rechts Janne Geers, wiens gemeten voorzet door Lore Op de Beeck perfect werd afgewerkt. Egem reageerde via Charlotte Laridon, die opeens alleen voor doel opdook, maar Anneleen Dilissen redde knap in corner. KRC ging nu volop voor winst met o.a. een voorzetschot van Janne Geers en een vrije trap van Hannelore Dilissen net naast de rechter winkelhaak. Lore Op de Beeck mikte naast op een assist van Silke Leijnen. Het mocht echter niet zijn want drie minuten voor tijd plofte een Egems schot tegen de linkerpaal en een goed gevolgde thuisspeelster trapte in de rebound de onverdiende 2-1 op het bord.
KRC uitgeschakeld, hoewel de inzet van de meisjes een beter lot verdiende.

Foto's (Davy Rietbergen)

De U15 Blue haalden het zondagmorgen met ruime 1-11 bij Kabouters Opglabbeek.

De wedstrijd van de U15 White tegen KSK Tongeren werd afgelast omwille van het dramatisch overlijden bij de aanslag in Barcelona van de moeder van een bezoekende speler. Wij bieden de familie en KSK Tongeren ons medeleven aan.

De ontmoeting tegen de U12 van KSK Tongeren ging wel door. Na een ingetogen minuut stilte kregen de supporters een mooie wedstrijd te zien. Bij de rust was het 2-2, maar uiteindelijk won Tongeren met 2-5.