19/08/2017

KRC karig beloond met 1-1 in PSV (met video!)

KRC Genk Ladies speelde vrijdagavond op de mooie accommodatie van de Herdgang in Eindhoven een zeer aangename oefenwedstrijd tegen PSV. De thuisploeg miste nog twee internationals, maar ook KRC moest het doen zonder o.a. Lien Mermans, Riete Loos, Sylke Calleeuw, Amber Tysiak en Floor Caelen.
In een evenwichtige eerste helft verdeelden beide ploegen de kansen. Zowel Kim DeCesare en Nadia Coolen (PSV) als Gwen Duijsters en Davinia Vanmechelen (Genk) kregen kansen om de score te openen. Na 35 minuten profiteerde Kim DeCesare van een diepe bal om lateraal Vanessa Susanna de openingsgoal voor te schotelen. KRC reageerde, maar de kopbal van Lore Vanschoenwinkel op corner van Yenthe Kerckhofs werd op de lijn gered. Het was slechts uitstel want Davinia rondde een één-twee met Gwen Duijsters schitterend af voor de terechte 1-1-ruststand.
KRC Genk Ladies domineerde de tweede helft, hoewel Lore Vanschoenwinkel nog eerst met een sliding dreigend gevaar moest bezweren. Nadien dreigde KRC meermaals via o.a. Gwen Duijsters, Sharon Zagar, Fien Steyvers en Davinia Vanmechelen, maar het bleef bij 1-1 waarmee vooral PSV zich erg gelukkig mocht prijzen.

Foto's (Davy Rietbergen)
Video wedstrijdverslag (Luc Calleeuw)

Zaterdag strijdt de wegens kwetsuren en onbeschikbaarheden geteisterde B-ploeg voor de Beker van België op het veld van ex-eerste nationaler DVK Egem.

In de voormiddag ontvangt de U12 Tongeren. De wedstrijd van de U15 White tegen KSK Tongeren werd afgelast omwille van het dramatisch overlijden bij de aanslag in Barcelona van de moeder van een bezoekende speler. Wij bieden de familie en KSK Tongeren ons medeleven aan.