16/08/2017

KRC wint oefenduels tegen Wuustwezel en Pelt op vernieuwde accommodatie

Op dinsdag 15 augustus vonden onder heel wat belangstelling de eerste oefenwedstrijden plaats op onze hernieuwde accommodatie aan de Galopinlaan. Er waren zelfs twee personen te veel want de scheidsrechter en haar assistente van de oorspronkelijk geplande wedstrijd tegen de Red Flames U19 waren door de Bond niet afgemeld. Zij waren genoodzaakt om onmiddellijk op hun stappen terug te keren richting Sint-Niklaas en Ottignies...

De Beloften domineerden reeksgenoot Esperanza Pelt. Na  een owngoal van Jade Houben verdubbelde Janne Geers op assist van Hanne Kerkhofs. Esther Knevels verhoogde voor de pauze tot 3-0 na inspelen van Janne.
Na de kampwisseling legde Silke Leynen af naar een strek spelende Lore Op de Beeck voor de 4-0. Pelt liet toch niet zomaar begaan. Topschutster Elke Lemmens milderde op een uittrap van gelegenheidskeepster Lynn Nies. Via Silke Leynen werd de KRC-voorsprong nog uitgediept vooraleer Elke Lemmens een hoekschop van Eline Ignoul intikte en de 5-2-eindstand vastlegde.
Onze Beloften trekken zaterdag naar DVK Egem, vorig seizoen nog eerste nationaler, voor de tweede ronde van de Beker van België.

De Eerste ploeg speelde uiteindelijk tegen eerste nationaler Wuustwezel nadat eerst de Red Flames U19 en nadien Svelta Melsele afhaakten. Wuustwezel zou aanvankelijk tegen onze Beloften spelen, maar was toch bereid om tegen onze eerste ploeg aan te treden, waarvoor dank!
De bezoeksters begonnen aardig aan de wedstrijd maar slikten op het kwartier twee tegengoals. Yenthe Kerckhofs benutte een doorsteekpas van Davinia Vanmechelen en Sigrid Bertels haalde knap uit richting kruising nadat ze zelf de bal recupereerde. Omstreeks het half uur zorgde Davinia Vanmechelen met een grondscherend schot voor de 3-0.
Na de pauze kwamen er nog enkele goals bij. Op assists van Silke Leynen scoorden Gwen Duijsters en Davinia Vanmechelen. Esther Oversteyns maakte de zesde en Henriette Awete benutte een voorzet van Gwen Duijsters voor de 7-0.
Vrijdag volgt een oefenduel bij PSV op de Herdgang in Eindhoven. Aftrap om 19 uur.