29/07/2017

Vlotte winst voor Beloften en C-ploeg in Sinaai en BS Sport

Zowel de Beloften als de derde ploeg wonnen zaterdag vlot op verplaatsing.

De Beloften trokken naar GFA Sinaai, een club die altijd hoge ogen inzet op de jeugd. Sinaai eindigde vorig seizoen in de linkerkolom van Tweede nationale A. KRC kwam snel op achterstand, maar zette onmiddellijk de situatie recht. Bij de rust leidden wij met 1-3 na twee goals van Bo Paulussen en ééntje van Janne Geers. Nadien gingen wij op ons elan verder met goals van Esther Knevels en Esther Oversteyns. Sinaai milderde na een goedkope strafschop, maar onze meisjes diepten de stand nog uit naar 2-7 via Esther Oversteyns en Esther Knevels.

Ook de derde ploeg ging vlot van stapel tegen reeksgenoot BS Sport dat nog wel enkele titularissen mist. Loriana Gerard opende op een corner van Julie Meers nadat thuiskeepster Chloë Bellavia zich moest onderscheiden op enkele pogingen van ondermeer Nora Maesen en Jytte Dubois. Voor rusten scoorde Nora Maesen toch nog twee keer. Rust 0-3. KRC bleef domineren en op een knappe doorsteek van Loriana Gerard lobde Celine Vandergeten slim de 0-4 in doel. Yoni Stals werkte aan de tweede paal een voorzet van Julie Meers af voor de 0-5. Uiteindelijk milderde An Vanmeer nog tot 1-5. Alleszins een knappe prestatie van onze jeugdige ploeg.

De eerste ploeg is dit weekend vrij. Zij spelen woensdag om 19.45 uur op het veld van Tongeren, voorafgegaan om 18 uur door een wedstrijd van de Beloften.