23/07/2017

KRC verliest oefenpot in Eindhoven met 2-1. Ruime winst voor Beloften.

Dinsdag opende onze eerste ploeg het oefenprogramma op het veld van FC Eindhoven VV. Wegens vakanties, blessures en de Red Flames kon trainer Luk Verstraeten natuurlijk nog niet rekenen op de volledige spelerskern.
Onder natte omstandigheden kregen beide ploegen voor de pauze enkele scoringskansen maar enkel de thuisploeg profiteerde van een overhaast uiverdedigen. Na de rust drukte Genk. Een counter zorgde echter voor de 2-0. Tien minuten voor affluiten trapte Michelle Colson mooi de aansluitingstreffer in de rechterbovenhoek. Sigrid Bertels mikte nog op de deklat.

Woensdag was het dan de beurt aan de Beloften in het SportInGenk Park. Tegenstander HO Wolvertem Merchtem degradeerde vorig seizoen heel nipt uit Tweede nationale A, maar hoopt haar plaatsje zo snel mogelijk terug in te nemen. Zij weerden zich naar best vermogen en trachtten ook voetballende oplossingen te vinden. Maar tegen een sterk en goed combinerend Genk was weinig te beginnen. Bij de rust leidden onze meisjes met 5-1 en het sportieve treffen zou uiteindelijk op 12-1 eindigen.
Zaterdag trekt onze ploeg naar GFA Sinaai, collega-tweede nationaler maar dan in de A-reeks. Aftrap om 14 uur.