20/05/2017

U16 verliest denderende finale Beker van Belgiƫ met 5-4 van AA Gent (met video en foto's)

In een propagandawedstrijd onder ruime belangstelling verloren onze U16'ers in Sint-Niklaas met 5-4 de finale van de Beker van België tegen AA Gent.

Beide ploegen trokken resoluut de aanvalsregisters open en dat zorgde voor een knappe en spannende wedstrijd. Na een ren op rechts van Janne Geers schoof Nora Maesen de door de keeper afgeweerde bal in doel. Even voor het einde van de eerste 20 minuten ging AA Gent er echter op en over. Aster Janssens wandelde nog voor de pauze doorheen de Gentse afweer voor de 2-2.
Onmiddellijk na de rust slikten we opnieuw een tegengoal en werd het zelfs 4-2. Boeken dicht, denk je dan. Niets was minder waar want Janne Geers werkte knap de 4-3 tegen de netten. De verdiende 4-4 belandde tegen de paal en aan de overzijde werd het zelfs 5-3. Niet lang want Aster Janssens ging alleen op pad voor de 5-4. Het bleef spannend, maar ondanks de luide aanmoedigingen van de talrijke supporters wijzigde de stand niet meer.

Beide ploegen kregen een staande ovatie van het verwende publiek. Een wedstrijd om in te kaderen, die spijtig genoeg een verliezer moet kennen.
Speelsters en staf huldigden na de wedstrijd trainer Raymond Loose, die met een prachtige prestatie afscheid nam.

We zagen vandaag een KRC Genk waarop we fier kunnen zijn!
Proficiat aan speelsters, staf en zeker ook aan de enthousiaste supporters!

Doelpunten (Luc Calleeuw)
Samenvatting (Luc Calleeuw)
Samenvatting (Sportbeat)

Interviews (Luc Calleeuw):
Aster Janssens
Raymond Loose

Foto's (Dave Rietbergen)