29/04/2017

KRC Genk Ladies wint met 1-2 in AA Gent. Vlotte winst voor Beloften in Tongeren.

KRC Genk Ladies sluit laatste topper met winst af. (Verslag: Luc Calleeuw)

De KRC Genk Ladies werken hun laatste uitwedstrijd tegen KAA Gent af in Oostakker, op het kunststofterrein van Gent Zeehaven. Zoals gewoonlijk op een vrijdag in het Belgische de nodige files, of je nu over Brussel dan wel Antwerpen rijdt, beide routes bieden het nodige om zich te ergeren. Als de Genkse Ladies een van de wedstrijden tegen de top drie willen winnen, zal het dus vandaag moeten gebeuren. Afwezig nog steeds Lien Mermans. Ook Esther Knevels is er niet bij , naast de langdurig afwezige Kelly Paulus. Bij Gent ligt Amber Maximus in de lappenmand.  In theorie kunnen de Buffalo’s de titel nog behalen, maar ze hebben het zelf niet meer in handen. Uiteraard hebben ze wel nog een bekerfinale tegen Anderlecht in het verschiet. KRC speelt in de zwarte uitrusting, KAA in een mooie lichtblauwe. De aftrap wordt gegeven door het volledig volleybal team van Avanti Stekene. Genk brengt hierna de match op gang.

Gent probeert onmiddellijk het heft naar zich toe te trekken, toch is de eerste goed kans voor de bezoekers. Nadine Hanssen wordt in het straatje gestuurd, duikt alleen voor Doelvrouw Nicky Evrard op, twijfelt te lang en kan uiteindelijk geen kracht meer zetten op haar schot (4 min). Toch een grote kans. KAA dreigt via een aantal hoekschotten. Op ééntje daarvan kop Margaux Van Ackere naast het doel (6 min). Een schot van Marie Minnaert gaat niet zo ver langs (08 min). Minuten later bij een nieuwe hoekschot kan de volledig vrijstaande Elien Van Wynendaele me een mooi volley de 1-0 op het bord prikken (14 min).

Toch lijkt KRC echt aangeslagen. Helaas is de laatste pas nog te onzuiver. Gent dreigt nog een keer na een flankbal van Marie mist Isabelle Iliano aan de tweede paal (23 min). Ook Genk steekt de neus aan het venster. Nadine vindt centraal Sylke Calleeuw die voor de voeten van Riete Loos schuift, haar schot gaat over (29 min). Aan de overkant zien we Elke van Gorp alleen door, ze moet te ver uitwijken en duwt naast (31 min). Vlak daarna geel voor Annelies na een opzettelijke fout (33 min). En daarna een prachtige aanval van KRC fantastisch afgerond.

Eén tijd voetbal vanuit de verdediging. Annelies op Lore Vanschoenwinkel die kaatst op Fien Steyvers. Deze laatste direct op Gwen Duijsters die devieert op Nadine, die tikt in de loop van Lore. Het nummer 3 in één tijd op Sylke, liefst zes keer in één tijd. Sylke neemt aan en speelt breed links naar Silke Leynen, hoge voorzet centraal voor doel, waar Sylke Calleeuw in één tijd uithaalt, het leer gaat prachtig over keepster Nicky Evrard via de binnenkant van de paal in het net, prachtige aanval dito doelpunt, 1-1 (35 min), alles te herdoen.  Genk put vertrouwen uit deze goal, neemt de bovenhand. Een 1-1 ruststand is dan ook terecht.

Geen wissels tijdens de pauze. Gent wil het thuispubliek een laatste overwinning schenken. Een schot van Elke Van Gorp na voorbereiding van Jody Vangheluwe gaat hoog over (53 min). Even later vindt Sylke op links Gwen met een mooie cross, helaas kan zij het ronde ding niet controleren, weg kans (56 min). Beide teams voeren enkele wissels uit. Ei zo na doet Genk zichzelf de das om, vrij korte terugspeelbal van Annelies, keepster Sofie kan nog net voor de aanstormende Chloë Vande Velde ontzetten. Gent is er nog een keer dicht bij, Jody brengt van rechts voor doel, Elke Van Gorp schuift naast de verste paal (62 min). Wat later aan de overkant een vrije trap voor de KRC Ladies. De ingevallen Nathalie Weytjens dropt voor doel, Nadine Hanssen kopt naar doel. De bal lijkt te zwak, maar keepster Nicky laat het leer uit de handen vallen, Gwen Duijsters is gevolgd en kan deviëren, tergend traag rolt de bal over de doellijn, 1-2 (69 min).  Vier minuten later scoort Genk nog een keer, Nadine kan van rechts voor doel schuiven, Gwen tikt binnen, maar staat in buitenspel, terecht afgekeurd (71 min).

Genk speelt nu met een heel hecht blok, knokt voor iedere bal. Voor hen lijkt een stunt in de maak. KAA Gent probeert, maar is slordig in de opbouw. Na een actie van Abdulaie Toloba Mariam is er niemand aan de tweede paal om af te ronden (73 min) een schot van Isabelle Illiano gaat over (76 min). De KRC Ladies kunnen er een aantal keren gevat uitkomen, zonder echt doelgevaar te creëren. Eén keer kan Gent nog dreigen, een schot van de sterk ingevallen Abdulai gaat dertig centimeter over de kruising (90 min). De partij eindigt op een 1-2 overwinning voor Genk wat door de Limburgers als een (onverwacht maar niet onverdiend) exploot wordt gevierd. De lange terugreis zal met deze overwinning in ieder geval een stuk aangenamer zijn.

Voor Gent zijn de titel dromen nu definitief voorbij, zij sluiten de kompetitie af bij KSK Heist om dan naar de finale toe te leven. KRC Genk speelt nog een thuiswedstrijd tegen OHL, een team waar nog een eitje mee gepeld moet worden.

Doelpunten: 14' Elien Van Wynendaele 1-0, 35' Sylke Calleeuw 1-1, 69' Gwen Duijsters 1-2

Beeldverslag:
- Sportbeat
- Luc Calleeuw

Interviews:
- Sportbeat
- Riete Loos (Luc Calleeuw)
- Sylke Calleeuw (Luc Calleeuw)

Foto's Davy Rietbergen

Zaterdag om 17 uur beëindigden de Beloften de competitie op het veld van DV Tongeren. Het werd een vlotte 0-4-zege waarbij de doelpunten mooi verdeeld werden over de twee helften. Voor de pauze liepen we uit via Demi Boeckx (in haar laatste wedstrijd) en Hanne Merkelbach. In de laatste minuten legden Esther Oversteyns (assist van Hanne Merkelbach) en Sara Di Matteo (assist Janne Geers) de eindcijfers vast.
De doelstellingen werden bereikt. De speelsters deden heel wat ervaring op. In de eerste ronde waren de resultaten erg goed, maar in de terugronde werden we met iets teveel blessures geconfronteerd.