14/04/2017

Ruime overwinning van KRC Genk bij OHL. Beloften verliezen van Standard. Jeugd naar paastornooien. Video's. Foto's wedstrijd en training.

Dit keer laten de KRC Genk Ladies zich niet verrassen en nemen vlot de maat van OHL  (verslag Luc Calleeuw)

Na weer eens een interlandperiode, trekken de KRC Genk Ladies, naar OHL, op dit moment het “zwarte beest” van dit seizoen. De vorige twee confrontaties werden (verrassend) telkens gewonnen door het Leuvense team, 0-2 in Genk en 1-0 in het Eneco Stadion. Vandaag gaat de (inhaal)wedstrijd door op het kunstgrasterrein van het Jeugdopleidingscomplex van OHL. KRC Genk kan geen beroep doen op Nadine Hanssen (nog niet aangesloten ten tijde van de originele datum), maar recupereert wel Nathalie Weytjens. Kelly Paulus blijft nog afwezig. Bij OHL is Veerle Van der Motte geel geschorst. Voor een vrijdagavond en met de concurrentie van de mannen wedstrijd Cercle Brugge – OHL toch goed gevulde tribunes. Het thuisteam mag de partij op gang brengen.

KRC heeft blijkbaar uit de vorige confrontaties haar lesje geleerd, start furieus vanaf het begin. Dit resulteert dan ook vrij snel in een doelpunt. Bij de eerste echt serieuze aanval is het prijs. Lien Mermans vindt Fien Steyvers op rechts, deze laatste omzeilt haar opponent en brengt voor, Sylke Calleeuw komt aan de tweede paal perfect voor haar tegenstreefster Heleen De Schrijver en tikt binnen, 1-0 (7 min). Maar daarna sputtert plots de motor. OHL komt terug in de wedstrijd trekt rond het half uur het heft naar zich toe. Een eerste poging van de bedrijvige Anais Bey Temsamani wordt zonder al te veel problemen door keepster Sofie Van Houtven gestopt (30 min). Twee minuten later duwt Heleen De Schrijver een open kans aan de tweede paal (onbegrijpelijk) over (32 min). OHL is in deze fase overal sneller, verzuimt alleen te scoren. Celien Guns zet een mooie actie op, slalomt langs 2 opponenten, haar schot gaat centimeters naast (36 min). Twee minuten voor tijd toch nog eens KRC. Gwen Duijsters alleen door, in twee tijden geraakt ze niet voorbij keepster Louis Van Den Bergh, hoekschot (43 min). Deze brengt niets, we gaan rusten met een 0-1 stand.

Dezelfde teams komen uit de kleedkamer. Eerste noemenswaardige feit is een gele kaart voor Britt Vanhamel (54 min). Eén minuut later lijkt de partij gespeeld. Een vrije trap voor KRC van rechts. Doelvrouw Louise bokst weg, Riete pikt op en brengt terug voor naar de 2de paal, Lore Vanschoenwinkel brengt terug in de rechthoek, slecht ontzet, Gwen speelt op Hanne Merkelbach die voor de voeten van Lien Mermans, schuift, staalhard schot in de verste hoek, 0-2 (55 min).

OHL kan hier weinig tegenover stellen,een schot van Jana Janssens kan doelvrouw Sofie niet verontrusten 74 min. Met nog zeven minuten te gaan is het voor de Leuvense meiden helemaal over en out. Mooie dubbelpas tussen Lien en Fien op rechts, Lien schuift op Sylke die precies voor de voet van de pas ingevallen Yenthe Kerckhofs, legt, bal in de kruising, 3-0 (83 min). En OHL moet de kelk ledigen tot op de bodem. Sylke schut haar tegenstreefster af op rechts, zet zich door, en vindt met haar tweede assist Silke Leyen aan de 2de paal, die de 4-0 binnen borstelt (86 min). Meteen ook de eindstand, verdiend, maar misschien wel iets overdreven.

OHL: Louise Van Den Bergh, Sari Kees, Morgane Wijns, Kirsten Raemdonck (87' Zenia Mertens), Britt Vanhamel, Petra Baldewijns, Abaïs Bey Temsamani (72' Liesl Dupont), Lore Asselberghs (62' Jana Janssens), Heleen De Schrijver, Celine Guns, Hannelore Van Poppel. Wisselspeelsters: Rani Coenen, Deville Stefanie.
Coaches: Niki De Cock & Sacha Broos.

KRC Genk Ladies: Sofie Van Houtven, Fien Steyvers (87' Floor Caelen), Lore Vanschoenwinkel, Riete Loos, Lien Mermans, Sylke Calleeuw, Gwen Duijsters (84' Febe Nulens), Silke Leynen, Annelies Menten, Nathalie Weytjens, Hanne Merkelbach (75' Yenthe Kerckhofs). Wisselspeelsters: Amber Tysiak.
Coaches: Luc Verstraeten & Raymond Loose.

Doelpunten: 7' Sylke Calleeuw 0-1, 53' Lien Mermans 0-2, 82' Yenthe Kerckhofs 0-3, 87' Silke Leynen 0-4.

Gele Kaarten: 56 min Britt Vanhamel (OHL), 72 min Silke Leynen (KRC)

Wedstrijdverslag (Luc Calleeuw)
Doelpunten (Sportbeat)

Interviews (Sportbeat)
Nathalie Weytjens, KRC Genk Ladies (Luc Calleeuw)
Riete Loos, KRC Genk Ladies (Luc Calleeuw)
Britt Vanhamel, OHL (Luc Calleeuw)

Foto's wedstrijd (Davy Rietbergen)

Foto's training donderdagavond (Davy Rietbergen)

Zaterdag speelden de Beloften ook al een inhaalwedstrijd tegen de Beloften van Standard. Wegens een ploegtrip ontbraken verschillende speelsters en kregen jongeren  de kans om hun talenten te tonen. Dat verliep aanvankelijk goed. In een sterke beginfase kwamen de bezoekers op voorsprong, maar Genk nam over. Jessica Pironet miste eerst nog een strafschop. Yenthe Kerckhofs gaf nadien gepast in de loop van Sara Di Matteo, die voor de gelijkmaker zorgde.
In de tweede helft schoot Jessica Pironet een mooie voorzet van Esther Knevels tegen de keepster en in de counter maakte Standard wel de 1-2. Genk trachtte de bakens te verzetten, maar liep nog op enkele counters en een strafschop zodat uiteindelijk de zwaar overdreven 1-5 op het scorebord prijkte.

Onze jeugdploegen nemen dit weekend deel aan Paastornooien.
De U15 gaat paasmaandag richting GFA Sinaai in Beveren.
De U13 trekt ook op paasmaandag naar Zulte Waregem.
Onze U12 namen zaterdag deel aan het tornooi van GFA Sinaai. Zij gaven veel weerwerk tegen iets oudere meisjes en eindigden vijfde na twee nederlagen en twee overwinningen.
Wij wensen onze meisjes veel succes en veel plezier.