31/03/2017

KRC Genk Ladies wacht tot het uur om KSK Heist te verslaan. Ook de Beloften en de U13/U15 kunnen de punten niet thuishouden. Met nieuwe foto's!

Verslag KRC Genk Ladies - KSK Heist 3-0
Na het vrije weekend een nieuwe thuiswedstrijd, vandaag is de opponent KSK Heist. Bij KRC Genk naast de langdurige afwezigen Nathalie Weytjens en Kelly Paulus iedereen fit, maar Floor Caelen en Hanne Merkelbach zijn op vakantie. KSK Heist kent meer problemen, daagt met slechts 12 speelsters op in het SportCentrum Genk. Scheidsrechter van de partij is de een vrouwelijke Ref met een FIFA batch. Zij schreef geschiedenis toen ze, niet zolang geleden in 4 Provinciale A Limburg mannen, de wedstrijd floot tussen Sporting Aalst en Terkoest Aalst. Deze pittige derby werd in goede banen geleid door Irina Lyussina, een naar België uitgeweken Kazachse, die hiermee de eerste ref met een FIFA badge werd, die een wedstrijd in de provinciale voetbalreeksen floot. Tribunes goed gevuld, KSK mag de partij op gang brengen.

Het is KRC dat furieus start, direct een kans in de eerste minuut, Sylke Calleeuw wil de lage voorzet van Gwen Duijsters aannemen in plaats van in één tijd te besluiten, foute keuze. Twee minuten later opnieuw Sylke in positie, deze is veel moeilijke op voorzet van Fien Steyvers, doelvrouw Lynn Senaeve kan pakken (4 min). KRC blijft dreigen, mooie dubbelpas tussen Riete en Lien, Riete weet de bal langs keepster Lynn te tikken, net voor het doelvlak tikt Charlotte Van Bavel in hoekschot (5 min). Twee minuten later Gwen Duijsters door, langs de keepster, niet in doel, de rebound van Lien Mermans gaat over (7 min). Aan de overzijde tikt keepster Sofie Vanhoutven een poging van de snelle Stephanie Suenens in hoekschot (9 min). En dan valt het even stil, slordig spel aan beide zijden, veel inzet, geen echte kansen.

Pas in de twintigste minuut iets het vermelden waard, Yenthe Kerckhofs door, haar poging gaat rakelings langs de verste paal. Hierna heeft KRC de smaak weer te pakken, helaas telkens te weinig dames voor doel bij diverse voorzetten. Een schot van Fien eindigt in de handen van keepster Lynn (35 min). We gaan rusten met een 0-0 stand, en dat heeft KRC enkel te danken aan een gebrek aan opportuniteit.

Geen wissels tijdens de rust. KRC heeft duidelijk opdracht gekregen meer druk te zetten. Keepster Lynn anticipeert een lage voorzet van Fien (48 min). Gwen door over links, ze verliest het overzicht, haar eigen poging mist kracht (50 min). Vijf minuten later Fien op links, bruggetje bij opponent Luna Maes, lage voorzet, goalie Lynn net voor Sylke, bal voor de voeten van Lore Vanschoenwinkel die het ronde ding in de verste hoek kan duwen, 1-0, 55 min.

Heist wisselt en brengt Nele Eurlings voor Charlotte Delvaux (57 min). Vanaf nu loop het voor de Genkse ladies een stuk vlotter. Yenthe Kerckhofs trapt een voorzet van Sylke over (59 min). Ook coach Luk wijzigt, Nadine Hanssen komt voor Silke Leynen (60 min). Na hoekschot wordt een halve omhaal van Annelies Menten geklemd door sluitstuk Lynn (66 min). En dan beslist Lien Mermans, de partij. Pas van Fien, mooie aanname, trap uit stand, in de kruising, geen verhaal voor de keepster, 2-0, 72 min. Twee minuten later is het helemaal over en out. De sterk ingevallen Nadine vindt Sylke Calleeuw, aanname, bal in de verste hoek, 3-0 (74 min). Nog geen minuut later een lage voorzet van Lore, opnieuw Sylke in stelling, haar deviatie gaat over (76 min). Bij Genk komt Esther Oversteyns in de plaats van Riete Loos (77 min), even later ook U17 Red Flame Amber Tysiak voor Annelies Menten (83 min).

Vijf minuten voor tijd claimt Heist (niet onterecht) een strafschot wanneer de doorgebroken Evelien De Haes wordt getrokken, ref Irina wuift het protest weg. Genk dreigt nog met diverse hoekschotten, maar weet de score niet meer op te drijven. Doelvrouw Lynn tikt een fraai poging van Nadine over de lat (88 min). De partij eindigt op een verdiende 3-0.

KRC Genk Ladies: Sofie Van Houtven, Fien Steyvers, Lore Vanschoenwinkel, Febe Nulens, Riete Loos (76' Esther Oversteyns), Lien Mermans, Sylke Calleeuw, Gwen Duijsters, Silke Leynen (60' Nadine Hanssen), Annelies Menten (83' Amber Tysiak), Yenthe Kerckhofs. Bank: Gidem Ünver.
Coach: Luk Verstraeten, Raymond Loose.

KSK Heist: Lynn Senaeve, Charlotte Van Bavel (Nele Eurlings), Anne Huybrechts, Lien Haverals, Charlotte Delvaux, Inge Hermans, Luna Maes, Evelien De Haes, Lauren Huys, Stephanie Suenen, Ymke Bruwier.
Coach: Jeroen Van den Heule, Cynthia Liekens.

Doelpunten: 56’ Vanschoenwinkel 1-0, 73’ Mermans 2-0, 75’ Calleeuw 3-0.

Scheidsrechter: Mevr. Irina Lyussina
Assistent scheidsrechters: De Heren Johan Put en Ludo Santermans
Gele kaarten: geen.
Toeschouwers: 200               

Foto's (Evert Provoost)      

Hoogtepunten :
Video (Sportbeat)
Video (Luc Calleeuw)    

Interviews (Sportbeat)
- Luc Verstraeten, coach KRC Genk Ladies
- Jeroen Van den Heule, coach KSK Heist

Interviews (Luc Calleeuw):
- Amber Tysiak (KRC Genk Ladies)
- Febe Nulens (KRC Genk Ladies)

De andere uitslagen in de Super League:
RSC Anderlecht - Eva's Tienen  5-0 ff.
OHL - Standard  3-2

De Beloften haalden het niet van OHL. Na een gelijkopgaande eerste helft moesten wij toch een doelpunt toestaan. Genk ging nadien resoluut voor de gelijkmaker, maar het doelpunt viel aan de overkant: 0-2.

Foto's (Evert Provoost)

Zowel de U13 als de U15 verloren thuis tegen respectievelijk Racing Boxberg en FC Helson.