29/03/2017

Nationale U17 met Floor en Amber winnen nu ook van Rusland: 2-0

foto: Sevil Oktem

Floor Caelen (r) en Amber Tysiak (l) maken deel uit van de selectie van de Red Flames U17 voor de Eliteronde in Frankrijk. De andere Limburgers in de groep van 18 zijn Karlijn Knapen en Lisa Petry, beiden uitkomend voor Standard.

Het wedstrijdprogramma:
- vrijdag 24 maart om 17 uur: België - Griekenland 1-0
- zondag 26 maart  om 16 uur: Frankrijk - België  3-0
- woensdag 29 maart om 16 uur: België - Rusland

In de eerste partij wonnen de Flames met 1-0 van Griekenland door een doelpunt van Lisa Petry in het begin van de tweede helft. Floor en Amber speelden de hele wedstrijd. Proficiat!

Zondag verloren de Flames met 3-0 van Frankrijk. Na een tegengoal rond het half uur vielen de twee andere doelpunten pas in de laatste tien minuten. Amber speelde de ganse wedstrijd en Floor viel even na de rust in.

Woensdagnamiddag wonnen de Red Flames U17 opnieuw, nu met 2-0 tegen Rusland. Amber en Floor speelden de ganse wedstrijd.

In de andere wedstrijden won vrijdag thuisland Frankrijk met 4-0 van Rusland, zondag Rusland van Griekenland met 2-0 en woensdag Griekenland-Frankrijk 1-0.

De Red Flames U17 eindigen met gelijke punten dan Frankrijk. Omdat de Franse meisjes het onderlinge duel winnend afsloten, zijn zij groepswinnaar. Kwalificatie voor het EK in Tsjechië (2 tot 14 mei) zit er wellicht niet in omdat enkel de beste tweede zich plaatst. Het duel tegen de laatste (Griekenland) telt hiervoor niet mee. België heeft dus 3 punten uit 2 wedstrijden met een doelsaldo van 2-3.

Intussen is de A-ploeg van de Red Flames opgeklommen naar de 23ste plaats op de Fifa-ranking, de hoogste plaats die ons nationaal team ooit heeft bekleed.