20/03/2017

KRC Genk Ladies verslaat moedige B-ploeg van Tienen met 12-0. Met video's en foto's.

 

Verslag Luc Calleeuw:
Nieuwe thuiswedstrijd en tot vreugde van de KRC Genk Speelsters is DVC Eva’s Tienen er toch in geslaagd een team in lijn te brengen. Na twee forfaits is dit ook nodig om niet naar de laatste provinciale reeks te degraderen (Tienen stond mee aan de wieg van het vrouwenvoetbal) en deze kompetitie af te werken. De door geldproblemen geplaagde vereniging (niet de eerste keer) ziet een aantal speelsters afhaken, voetballen blijkbaar niet de prioriteit, en zakt met een veredeld provinciaal team af naar het Genkse sportcomplex. Samen met de Tiense trainersstaf noteren we ook de aanwezigheid van Nicole en Staf als oud getrouwen. Trainer Luk van KRC kan geen beroep doen op internationaal Lien Mermans. Hij laat wel de uit revalidatie terug gekeerde Hanne Merkelbach starten in de basis. De partij staat onder leiding van een van de belofte uit het Belgische vrouwelijke scheidsrechterskorps, Irmgard Van Meirvenne, bijgestaan door de heren Kurt Mustafa en Peter De Graaf. Voor een dinsdagavond, nog een redelijke belangstelling. De in een roze tenue gehulde bezoeksters trappen af.

Van meet af tracht de thuisploeg de partij naar zich toe te trekken, het wordt een soort kat en muis spel. Op een lage flankvoorzet van Sylke Calleeuw wordt een eerste wenkende kans (nog) door Hanne gemist (2 min). De Tiense dames proberen over links te dreigen, doelvrouw Sofie Van Houtven is attent (3 min)  En nog binnen de 5 minuten prijkt het eerste doelpunt op het bord.  Vanaf rechts een lage strakke voorzet van Fien Steyvers, het ronde ding valt in de kluts voor de voeten van Gwen Duijsters die keihard tegen de netten trapt, 1-0 (4 min). Hierna laat de afwerking van KRC het even afweten, al moet ook gezegd dat de Tiense doelvrouw Inès Tisson sterk presteert en de bezoekers strijden met hart en ziel.  Hierdoor blijft het tot de 19de minuut wachten op een tweede treffer. Gwen zet zich door op rechts, vindt op de zestien Yenthe Kerckhofs die uithaalt. Keepster Inès kan nog pareren maar niet vasthouden, Sylke Calleeuw is er als de kippen bij om de rebound binnen te schuiven, 2-0.

De suikermeisje blijven zich sterk verweren, doen er alles aan om de score laag te houden. Bij KRC staat het vizier in deze fase ook niet optimaal gericht, zowel Hanne, Gwen, Fien als Sylke krijgen het ronde ding niet tegen de netten. Met de rust in zicht bedient Sylke van links Hanne, deze laatste murwt zich door de verdediging, wordt foutief gestopt. De onpartijdige wijst naar de stip, een lichte strafschot. Sylke kwijt zich van de taak, doelvrouw Inès kan stoppen, de goed gevolgde Silke Leynen prikt alsnog binnen, 3-0 (44 min).  Meteen ook de ruststand.

Geen wissels tijdens de pauze, een zelfde spelvertoon al voert KRC het tempo wat op. De meeste aanwezige fans hebben hun plaats nog niet terug ingenomen wanneer Hanne Merkelbach, op voorzet van Lore Vanschoenwinkel, alleen voor doel opduikt, 4-0, 47 min. En dan is het hek van de dam, gaan de moedige bezoeksters fysiek ten onder. Sylke Calleeuw kopt eerst nog een hoekschot op de kruising (50 min), maar bij de volgende flankbal, weer van Lore, kan ze de bal gemakkelijk in doel deviëren, 5-0 (51 min). Minuten later is het al 6-0, Fien vindt centraal Hanne Merkelbach, aanname, mooi uit de draai binnen getrapt (55 min). De ingevallen Nadine Hanssen, kent iets minder succes, bij haar eerste fase trapt ze het ronde ding tegen de staander. Hierna duikt Sylke Calleeuw tot twee keer toe alleen voor keepster Inès. Een eerste keer strandt haar poging nog op het sluitstuk, de tweede keer omspeelt ze de goalie en staat het 7-0, haar derde van de avond (61 min).  

En doelvrouw Inès blijft zich opmerken. Ze kan pogingen van Gwen, Fien en Sylke vermijden met mooie reacties. Met nog een kwartier te gaan is ze er toch aan voor de moeite. Yenthe loodst Gwen Duijsters door de defensie, allen voor doel schuift ook zij haar tweede binnen, 8-0 (75 min). Eén minuut later, hoekschot van rechts, Silke Leynen klimt het hoogst en ziet haar kopbal in de kruising vallen, 9-0 (76 min).  En de KRC honger is nog niet gestild. De ingevallen Amber Tysiak zet zich door over links, brengt voor waar de volledig vrijstaande Lore Vanschoenwinkel ook haar doelpuntje kan meepakken, 10-0, nog tien minuten te gaan. Minuten later Sylke opnieuw door, weer staat de kader in de weg, haar besluit spat op de doelpaal terug het terrein in. Silke Leynen is goed gevolgd om haar derde van de avond te maken, 11-0 (84 min). Vier minuten voor tijd de laatste treffer. Nadine zet zich door op rechts, schakelt mooi haar opponent uit en legt terug in de voeten van Gwen Duijsters, die haar derde van de avond niet meer kan missen, 12-0, 86 min. In de laatste 4 minuten weet de uitblinkster op het terrein, doelvrouw Inès Tisson, nog twee pogingen van dezelfde Gwen uit haar doelvlak te ranselen. Het verdict is een dozijn tegen nul. Maar alle respect voor deze moedige Tiense meiden, die er alles aan gedaan hebben wat in binnen hun mogelijkheden lag en op een sportieve manier streden voor hun team met als prioriteit het voetbal.  

Doelpunten: 5' Gwen Duijsters 1-0, 20' Sylke Calleeuw 2-0, 44' Silke Leynen 3-0, 48' Hanne Merkelbach 4-0, 54' Sylke Calleeuw 5-0, 56' Hanne Merkelbach 6-0, 64' Sylke Calleeuw 7-0, 76' Gwen Duijsters 8-0, 78' Silke Leynen 9-0, 81' Lore Vanschoenwinkel 10-0, 83' Silke Leynen 11-0, 86' Gwen Duijsters 12-0.

KRC Genk Ladies: Sofie Vanhoutven, Lore Vanschoenwinkel, Annelies Menten (68' Floor Caelen), Febe Nulens, Riete Loos (74' Amber Tysiak), Yenthe Kerckhofs, Silke Leynen, Fien Steyvers, Gwen Duijsters, Hanne Merkelbach (59' Nadine Hanssen), Sylke Calleeuw. Bank; Gidem Ünver.

Wedstrijdverslag (Sportbeat)
Wedstrijdverslag (Luc Calleeuw)

Interviews (Sportbeat):
- Stéphanie Gosiau, DVC Eva's Tienen
- Femke Jonckers, DVC Eva's Tienen

Interviews (Luc Calleeuw):
- Maren Sempels, DVC Eva's Tienen
- Silke Leynen, KRC Genk Ladies
- Floor Caelen, KRC Genk Ladies

Foto's (Dave Rietbergen)