12/03/2017

U12 verliest met strafschoppen kwartfinale Beker van België tegen Sinaai. Gelijkspel voor Beloften in Maria ter Heide (met foto's!).

Zondag 12 maart om 11 uur kwam GFA Sinaai op bezoek bij onze U12 voor de kwartfinale van de Beker van België van de Liga Vrouwenvoetbal. Het werd een mooie partij, zodat de vele toeschouwers in een aangenaam lenteweer genoten van een spannend en bijwijlen hoogstaand vertoon. Onze meisjes, een stuk kleiner dan de tegenstander, leidden na de eerste helft met 0-2 dankzij knappe goals van Dina Morales en een sterke keepster Anouk Vereecke. Na de rust kwam Sinaai op gelijke hoogte na ongelukkige doelpunten. In de strafschoppenreeks wonnen de Waaslandse meisjes met 2-3. Spijtig, maar onze ploeg beweest tot veel in staat te zijn. Een dikke proficiat van alle aanwezigen!

Dit weekend is er geen wedstrijd in de Super League. Dinsdagavond om 20.30 uur trekt KRC Genk Ladies naar OHL, waar in het Eneco-stadion (Den Dreef) gespeeld wordt. De thuisploeg hoopt heel wat volk bij elkaar te krijgen en rekent zelfs op 1000 toeschouwers.
De zaterdag nadien ontvangen wij om 15 uur RSC Anderlecht aan het SportInGenk Park.

De Beloften leidden tien minuten voor tijd met 1-3 bij het Brasschaatse Maria ter Heide. Uiteindelijk moesten wij in de 95ste minuut op een licht gegeven vrije trap op de rand van het straschopgebied de gelijkmaker incasseren: 3-3 en ontgoocheling bij Genk.  Een kwalitatief minder goede eerste helft werd met 1-2 afgesloten. Na de rust voetbalde Genk beter en kwam terecht op 1-3 na een goal van Esther Oversteyns op assist van Esther Knevels. We kregen nog enkele kansen, maar uiteindelijk moesten we tevreden zijn met een 3-3.

Dank voor de foto's van Evert Provoost.

Zaterdag om 10 uur komt onze jeugd aan bod in Zwartberg.
De U13 verloor met 0-4 van Turkse Rangers. De U15 zette daarentegen Lindelhoeven mert 4-0 opzij.