18/02/2017

Sterke Beloften verslaan leider Wuustwezel met 2-1. UPDATE: FOTO'S. U13 en U12 doen het weer goed.

foto: Dave Rietbergen

Foto's KRC Genk Ladies Beloften - Wuustwezel

In de heenwedstrijd wonnen onze Beloften in Wuustwezel met 1-2. We wonnen op een diefje, mede dankzij een schitterende prestatie van doelvrouw Celien Baeten, die intussen gekwetst aan de kant zit.

Vanmiddag moesten we het in Genk opnieuw tegen leider Wuustwezel opnemen. Voor de wedstrijd werd één minuut intens stilte in acht genomen voor twee jeugdspelers van Wuustwezel die begin van de week het leven lieten in een dramatisch ongeval. Even slikken toch.

De wedstrijd was erg aangenaam met heel wat doelkansen aan beide kanten. Genk domineerde de eerste helft, maar toch kwamen we halfweg op achterstand door een knap afstandsschot. We lieten de kansen liggen tot Esther Knevels diep stuurde naar Esther Oversteyns, die uiteindelijk toch kon afronden. KRC had voor de rust zeker op voorsprong moeten komen, maar de bal wilde er niet in.

Na de rust drukte leider Wuustwezel. We kropen enkele keren door het oog van de naald, maar toch stond onze verdediging met keepster Anneleen Dilissen als erg degelijk sluitstuk pal. En nu scoorden wij: Hannelore Dilissen veroverde de bal, Janne Geers ging de lijn af en legde terug naar Debora Lenaerts, die in de winkelhaak pegelde: 1-2. Wuustwezel streed voor een punt, maar geraakte niet door onze sterk spelende verdediging. Een pluim voor speelsters en trainers.

Uitslagen Tweede nationale.
Klassement Tweede nationale.

De U13 kwam snel op achterstand in Opitter, speelde goed maar kon de nederlaag (5-3) ondanks een sterke prestatie niet afwenden.

De U12 haalde het met 2-3 bij SK Rooierheide . Forza Racing!