05/02/2017

Sterke prestatie met vlotte winst in Heist. Beloften krijgen 0-2-voorsprong niet over de streep. Video's: update!

KRC Genk Ladies liet zaterdagnamiddag in KSK Heist een collectief erg goede prestatie optekenen. Met een erg jonge ploeg, o.a. Floor Caelen, Amber Tysiak en Yenthe Kerckhofs, greep Genk de thuisploeg onmiddellijk bij de keel. Op een zwaar veld regende het kansen, maar er moest toch tot halfweg de eerste helft gewacht worden vooraleer Yenthe Kerckhofs in de vlucht een voorzet van Lore Vanschoenwinkel voorbij keepster Lynn Synaeve verlengde. Tien minuten later stond het al 0-3. Febe veroverde de bal op de zijlijn, zette zich door en bediende Gwen Duijsters, die breed Fien de 0-2 liet scoren. Een doorstoten van Annelies Menten vond Lore Vanschoenwinkel en Gwen Duijsters kon de voorzet binnentikken: 0-3.
Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld met Gwen Duijsters op links en een scorende Lien Mermans voor de 0-4. Riete Loos stuurde Gwen Duijsters op het uur de diepte in voor de 0-5.
Een moedig Heist kon tegenscoren door een gestrekt schot van Stephanie Suenens na een afgeweerde corner. Genk bleef echter domineren zonder echter nog te scoren want o.a. invaller Esther Knevels kwam een voetje tekort om een voorzet van Sylke Calleeuw af te ronden.

Foto's
Davy Rietbergen
Evert Provoost

Interviews
Luk Verstraeten, (coach KRC Genk Ladies)
Jeroen Van Den Heule (coach KSK Heist)
Lauren Huys (KSK Heist)
Floor Caelen (KRC Genk Ladies)
Amber Tysiak (KRC Genk Ladies)

Video's
Sportbeat
Luc Calleeuw

De Beloften leidden bij de rust met 0-2, maar moesten alsnog een gelijkspel toestaan bij Wolfsdonk. Hoewel een zuivere goal geannuleerd werd en we een erg goedkope strafschop tegen kregen, die gelukkig werd gemist. Jessica Pironet (strafschop) en Janne Geers hadden voor de 0-2 gezorgd en in de tweede helft besloot Eline Ignoul nog op de paal.

De U15 deed het zondagmorgen niet onaardig bij Helson maar verloor toch met 4-2.
Onze U13 behaalde zaterdag een 3-3-gelijkspel op het veld van Racing Boxberg.