KRC Genk Ladies-voorzitster Jacqueline Mahieux kijkt trots vooruit:   “Vrijdagavond opnieuw Standard het vuur aan de schenen leggen”      17-03-'21

Het hele artikel lees je in Het Laatste Nieuws
 

Na Lisa Petry, verlengen ook Janne Geers en Fleur Pauwels hun contract bij KRC Genk Ladies.

Janne Geers en Fleur Pauwels tekenden beiden een tweejarig contract bij KRC Genk Ladies. Eerder tekende Lisa Petry een contractverlenging voor een jaar.
Voor Janne Geers (20) is het haar eerste seizoen terug bij Genk na een jaar bij OH Leuven gespeeld te hebben. Als jeugdspeler speelde ze naast Overpelt, Kadijk en Lindelhoeven, ook al bij KRC Genk. Nu bereikt zij een overeenkomst voor een verlenging van twee seizoenen. Onder trainer Guido Brepoels evolueerde Janne dit seizoen van wingback naar sterke centrale verdediger. Haar inzet werd beloond met een selectie voor de Red Flames U23.

Janne kiest voor KRC Genk omdat ze zich goed voelt bij de club: “Ik krijg veel vertrouwen. De club heeft ambities en doet veel inspanningen om die ambities waar te maken. Er zijn nog verbeterpunten, maar met de plannen van de komende jaren gaat dat zeker goed komen. Individueel hoop ik nog veel stappen zetten en constant te blijven presteren op het veld. Ik kan nog veel bijleren en ik kijk er naar uit om dit onder KRC Genk Ladies te doen de komende jaren.” 
 
Ook Fleur Pauwels (19) tekende een contract bij KRC Genk Ladies, waar zij de volgende twee seizoenen opnieuw zal optreden als middenvelder. Ze speelde in de jeugdreeksen bij Leopoldsburg, Bocholt en Dessel vooraleer zij zich aansloot bij Genk in november 2020. Ook Fleur is jeugdinternational. Ze werd dit jaar geselecteerd voor de Red Flames U19. 
 
Voor Fleur is KRC Genk als thuiskomen:“Ik heb voor de komende twee jaar gekozen voor KRC Genk Ladies omdat het een club is die voelt als thuis zijn. De club beschikt over een goede omkadering, waardoor we ons elke training en wedstrijd voor de volle 100% kunnen geven. Het is een jonge ploeg met veel ruimte voor progressie waar ik samen mee wil groeien in de toekomst.” 
 
Voorzitter Jacqueline Mahieux is zeer enthousiast over de tweejarige contractverlening van de twee speelsters:“
Als club vinden we het zeer belangrijk dat we kunnen groeien. Dat Fleur Pauwels en Janne Geers zich voor twee jaar binden aan de club, is de eerste stap naar de opbouw van een hecht team. In België wordt er jammer genoeg te weinig aandacht besteed aan speelsters die op een hoog niveau spelen. We hopen dat met de komst van deze contracten er stappen kunnen gezet worden om professionele topsport en studies te kunnen combineren.” 
 
Twee weken geleden verlengde ook Lisa Petry haar contract voor een seizoen bij KRC Genk Ladies: "Ik koos om mijn contract te verlengen bij KRC Genk Ladies omdat ik me hier thuis voel. We zijn niet alleen een team op het veld, maar ook ernaast. Na enkele maanden in blauw en wit te spelen, heb ik al verschillende stappen gezet en heb ik progressie gemaakt. In de toekomst wil ik nog meer groeien zowel individueel als met het team.” 
 
Contacteer voor meer informatie: 
Jacqueline Mahieux - Voorzitter KRC Genk Ladies - 0495/99.77.42 
jacqueline@ladiesgenk.be
 
 

KRC Genk : multifunctionaliteit op het veld

Interview van hoofdcoach Guido Brepoels en Gwen Duijsters van KRC Genk Ladies. Beiden toppers!
 
Het hele artikel lees je op rbfa the world at our feet : pag. 15-16
 
 
 

Genk Ladies kleurt oranje    28-08-'21

Met vier zijn ze, de Nederlandse nieuwkomers bij KRC Genk Ladies. Elk met hun eigen verhaal, maar met een even groot geloof in het ambitieuze groeiproject van de club. Prettige kennismaking met Kelsey Geraedts, Aukje van Seijst, Wen-Yue Bauwens en Julia Ibes.

08 mei 2021 : Fijne moederdag aan al de KRC Genk mama's

video : mijn ploeg - onze mama's

  

 

Guido Brepoels en KRC Genk Ladies gaan voluit tegen OHL: “PO1 wordt moeilijk, maar we gaan ons in Leuven zeker niet ingraven”   25-02-'21

KRC Genk Ladies staat zondag voor de wedstrijd van de waarheid. Wil het nog een kans maken om deel te nemen aan play off 1, dan is winnen tegen OHL een absolute must. Bij winst  nadert Genk Ladies tot op twee punten en is weer alles mogelijk. Trainer Guido Brepoels blijft realistisch: “We zetten dit seizoen reuze stappen voorwaarts. Willen we deelnemen aan PO1, moeten we 12 op 15 halen en dat wordt bijzonder moeilijk”, aldus de Genkse trainer.

Het hele artikel lees je in Het Laatste Nieuws

Aline Zeler, het Ardens meisje dat recordinternational werd

Vrijdag speelt KRC Genk Ladies thuis tegen AA Gent. Aline Zeler (37) is er door een blessure niet bij, maar ze heeft iets anders om naar uit te kijken: de voorstelling van haar boek, nu maandag.

Het hele artikel lees je in Het Belang van Limburg

KRC Genk Ladies goalie Joséphine Delvaux geeft zich tegen Club Brugge zomaar niet gewonnen: “Wij willen ons tonen en bewijzen dat we stappen voorwaarts zetten”

Vrijdagavond om 20.30 uur speelt  KRC Genk Ladies zijn laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Club Brugge.

De Bruggelingen hebben meer klasse en ervaring en zijn favoriet. Maar de jonge garde van trainer Guido Brepoels wil zich na de mindere wedstrijd in Charleroi van haar beste zijde laten zien. “We zijn niet meer het kleine Genk Ladies. 
Soms zijn we iets te enthousiast en maken we domme fouten. Maar we zetten ook stappen voorwaarts”, weet Joséphine Delvaux.

Het hele artikel lees je in Het Laatste Nieuws

 

Donald Kühn ziet KRC Genk Ladies niet voorbij hekkensluiter Charleroi raken: “We speelden te overhaast en wilden te veel en te graag”   13-12-'20

Na twee overwinningen op rij raakte KRC Genk Ladies niet verder dan een ontgoochelend gelijkspel  tegen hekkensluiter Sporting Charleroi. De Genkse meisjes waren de betere ploeg, maar misten voorin de koelbloedigheid om de kansen te verzilveren. Zelfs een strafschop van de ingevallen Wolters plofte tegen de deklat. Toch levert het puntje de Genkies een gedeelde vijfde plaats op.

Het hele artikel lees je in Het Laatste Nieuws

202012 13 HLN Keeperstrainer Donald Kühn. © Dick Demey

 

AD Betty Van Proeyen: “KRC Genk Ladies start nieuw jeugdproject op en gaat studies en voetbalopleiding combineren”   10-12-'20

KRC Genk Ladies heeft hun jeugdwerking steeds hoog in het vaandel gedragen. Ondanks het vertrek van verschillende sterkhouders strijden de Genkies dit seizoen opnieuw mee voor een plaats in de top vijf. En dat met het jongste team uit de Super League. Maar Genk steekt nog een tandje bij en pakt uit met een nieuw jeugdproject. “We bieden de talenten uit eigen regio de kans om hun studies en voetbalopleiding op een verstandige manier te combineren”, zegt AD Betty Van Proeyen.

Het hele artikel lees je in Het Laatste Nieuws