KRC GENK LADIES werkt ook dit seizoen samen met Motion to Balance. Blessures, opgelopen tijdens trainingen of wedstrijden worden volgens een "Return to Play" (RTP) schema behandeld door de sportdokter van de club, samen met de professionele medewerkers van Motion to Balance.

Het RTP-proces begint met een medische beoordeling door een teamarts om de omvang van de blessure te bepalen en een individueel behandelplan te ontwikkelen. De speelster zal verschillende vormen van therapie en revalidatie ondergaan om de kracht, flexibiliteit en bewegingsbereik te verbeteren, met als doel terug te keren naar haar vorige prestatieniveau.

Zodra de speelster de revalidatie heeft doorlopen en gereed is bevonden om weer te gaan spelen, zal zij een reeks tests ondergaan om ervoor te zorgen dat zij fysiek en mentaal voorbereid is om te spelen. Deze tests kunnen onder meer lichamelijke onderzoeken, kracht- en conditietesten en psychologische evaluaties omvatten.

Het RTP-proces is ontworpen om ervoor te zorgen dat geblesseerde speelsters op een veilige en verantwoorde manier terugkeren naar de competitie, waarbij het risico op herhaling van de blessure of verergering van de oorspronkelijke blessure wordt geminimaliseerd. Het is een belangrijk aspect van de sportgeneeskunde, omdat het speelsters in staat stelt hun carrière na een blessure voort te zetten terwijl hun gezondheid en veiligheid worden gewaarborgd.

 
Onze Medische Staf :

 

Sportdokter:  Marc Van den Broeck
Dokter:  Nathalie Odeur
Osteopaat:  Gert Vandeurzen
Kinesist:  Motion to Balance
Sportverzorger 1:  Ward Steurs
Sportverzorger 2:  Dries Verhoeven